Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

De aller fleste sosialhjelpsmottakerne vil få en jobb og ønsker å føle seg nyttig, skriver Marie Husby Valland i dette leserinnlegget.  Foto: Privat

Leserinnlegg:

Marie (18): - Mange kan miste troen på seg selv når de har vært utenfor skole og jobb

Meninger
Aktivitetsplikten er nødvendig, skriver Marie Husby Valland (18) i dette innlegget.

Ungdomsledigheten i Norge har vært altfor høy lenge. Aktivitetsplikten ble innført for at flere skal finne veien tilbake til et godt liv. Nye tall fra NAV viser at den har fungert.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no
 

Det er mange ulike grunner til at man faller utenfor samfunnet. Noen havner i rusmiljøer, andre sliter med kroniske eller psykiske lidelser og noen har utviklingshemninger. De som skal motta sosialhjelp, må nå møte opp og bidra med store eller små samfunnsoppgaver. Ungdommene aktiviseres, og gjennom dette kan de få vise frem sine ferdigheter. Noen finner også igjen livsgleden sin.

Leserinnlegg: - Det er mørkt og grått og man må ty til hodelykt for å finne igjen trinnene

Aktivitetsplikten er nødvendig. De aller fleste sosialhjelpsmottakerne vil få en jobb og ønsker å føle seg nyttig. Mange kan likevel miste troen på seg selv når de har vært utenfor skole og jobb i lengre tid. For at de skal finne igjen troen på seg selv, må de få muligheten til å vise seg frem og bruke sine evner.

«Å stille krav er å bry seg». Et mye brukt sitat fra dagens regjering. Det har vist seg å stemme igjen og igjen. Aktivitetsplikten er intet unntak. I skolen møter vi krav fra lærerne; krav om å møte opp, krav til å gjøre lekser, prøver og innleveringer. På arbeidsplassen blir man også møtt med krav om å møte opp og krav om å utføre oppgaver. For sosialhjelpsmottakere er det også viktig å møte krav. Det kan gi dem en ny mening i livet.

Aktivitetsplikten har fungert godt etter at den ble innført som en nasjonalordning. Færre unge mottar sosialhjelp og flere er i arbeid eller utdanning. Det er en gledelig utvikling. Nå må vi fortsette å stille krav; fortsette å bry oss. Først da kan vi gi alle en vei tilbake.

LES OGSÅ: - De hadde satt 19 schæfere og pitbuller i samme bur. En tikkende bombe kalles det