Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Som frisørlærling opplevde Randi Annette Enge ubehagelige hendelser mens hun klippet kunder.  Foto: Privat

Leserinnlegg om #metoo:

- Jeg tror ikke vi skal utelukke eller glemme menn i denne situasjonen

Meninger
Er det over streken, så er det over streken, skriver Randi Annette Enge (28) i dette innlegget.

I disse dager er det veldig fokus på servitører og julebordsessongen. Det er nå folk er i godt selskap ute, og med litt ekstra promille kan de både utføre handlinger og komme med krenkende ord. Dette er alvorlig - faktisk svært alvorlig. Jeg synes det er så merkelig at noen kan tillate seg selv å spørre om servitøren er på menyen og lignende.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no
 

Og her tror jeg mange tenker at damer er de som blir utsatt, men jeg tror nok også menn kan finne det ubehagelig, at voksne kvinner som kunne vært deres mor kommer med noen ord. Og ikke for det, man trenger ikke å henge seg opp i alderen på de som kommer med kommentarer. Er det over streken, så er det over streken.

For noen år siden var jeg i en artikkel i VG:

Som lærling fikk Randi Annette Enge (25) et uventet svar på spørsmålet om hvordan kunden ønsket å bli klippet. Han så meg inn i øynene, satte hånden på låret mitt og sa at jeg kunne gjøre hva jeg ville. Jeg var 18 år og veldig usikker. Det var ikke greit i det hele tatt.

LES OGSÅ: Billettstyr irriterer Chanette (24) grenseløst

Dette var noe av det som skjedde. Ja, det skjer over alt. De som yter service eller jobber med mennesker generelt, opplever før eller siden en lignende hendelse. Jeg tror ikke vi skal utelukke eller glemme menn i denne situasjonen. Det er nok bare ikke så veldig mange menn som henger seg opp i det - kanskje. Jeg synes uansett at dette ikke er greit, og man skal ha respekt for menneskene som er rundt oss.

Selv om en servitør eller en frisør smiler, så ligger det mest sannsynlig bare en høflighet bak. Ikke at man nødvendigvis står på menyen...

Innlegget er opprinnelig publisert på Randi Annettes blogg.

LES OGSÅ: - De hadde satt 19 schæfere og pitbuller i samme bur. En tikkende bombe kalles det