Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

I Atsushi Nakashimas vårkolleksjon under moteuka i Milano fikk man blant annet se lårhøye strømper.  Foto: REUTERS/Stefano Rellandini

Syv trender fra 70-tallet som er tilbake

Livsstil
Det er mye 70-tall å spore i årets vårkolleksjoner.
En rekke trender som herjet på 70-tallet, har også inntatt podiene under de største moteukene. Cosmopolitan har trukket frem mange høydepunkt - blir disse trendene igjen en «hit» hos deg i din garderobe?

Vogue kåret 100 av verdens stiligste: Tine Andrea (28) fra Trondheim er en av dem

Tine Andrea Lauvli Storløs fra Trondheim er en av syv norske jenter på lista.

Heklede plaggTrendsetterne på 70-tallet la sin elsk på heklede plagg, og under den siste motemåneden har det igjen dukket opp en rekke steder. For eksempel under moteuka i New York, under vårkolleksjonen til Michael Kors.

BH-topperOm du trodde dette var en nymotens trend, er du nok alt for ung. Slike topper var superpopulære på 70-tallet! For eksempel Emilia Wickstead viste frem den ikoniske BH-toppen under moteuka i London.

SlengbukserHva var vel 70-tallet uten slengbukser? De har kommet tilbake den siste tiden, og står fortsatt sterkt i de siste moteukene. Denne buksa fra Alberta Ferretti kom for eksempel vandrende ned catwalken under moteuka i Milano.

Lange sateng- eller silkekjolerDagens trendsettere har allerede kastet seg over denne returnerte, glamorøse motetrenden. Laguan Smith har også inkludert flere av disse i sin vårkolleksjon for 2019. Det eneste som mangler er ganske en fjærboa?


Høstmote på gata i Trondheim: – Folk kommer til å bli vandrende isbjørner

Klassisk, rocka eller fargerik? Vi tok temperaturen på høstmoten i Trondheims gater.


Lårhøye støvletterHøye støvletter som gikk over kneet var en enorm vintertrend, som fortsatt holder det gående. Under moteuka i New York viste Jeremy Scott frem disse glitrende kreasjonene - i ekte diskoånd.

Lårhøye strømper
Sammen med de lange støvlettene, var lårhøye strømper også et fenomen på 70-tallet. Atsushi Nakashima viste frem flere par i sin vårkolleksjon under moteuka i Milano.

SnekkerbukserOveraller, eller snekkerbusker, hadde sin storhetstid dette tiåret. Nå har de også virkelig etablert seg i nåtiden. Under moteuka i London viste Alexa Chung frem et hvitt par med knapper som detaljer.


Gatemote i Trondheim: – Folk tør ikke bli lagt merke til

Moten i Trondheim er for anonym, mener de vi spurte på gata. Hva syns du?