Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Nå skal morgenkaffen glitre mer enn julebelysninga i desember.  Foto: Sheli Jensen / Shutterstock / NTB scanpix

Nå skal kaffen glitre som en enhjørning

Livsstil
Mer «instavennlig» enn dette får du det muligens ikke.

I tilfelle en vanlig svart kopp kaffe om morgenen ikke er nok til å gi en glitrende start på dagen, vil kanskje en glitrende diskokule i selve kaffekoppen gjøre nytten?

På Instagram har det den siste tiden florert av glitrende kaffe-latter og cappuccinoer. En rekke britiske aviser som The Sun og Metro har også omtalt trenden. Delikate mønstre skal tydeligvis vike til side for den siste inne kaffe: Glitterkaffe.

Men er det mulig å oppdrive i Trondheim?

Kaffeekspert: - Kjøp heller dyr kaffe, enn dyrt utstyr

Som en barnehage med glitterpynt

- Dette har nok ikke inntatt Trondheim ennå, men vi har sett det og humret litt. Det er en utrolig kul greie og ser fantastisk ut, og det er klart vi skal teste det ut, sier daglig leder i Dromedar, Preben Oosterhof til Trd.by.

Daglig leder i Dromedar, Preben Oosterhof, forklarer at de gjerne vil teste ut glitterkaffe når de vil ha det litt ekstra gøy. Ellers vil Dromedar fortsette på perfeksjonere hjertekoppen, der et hjerte er tegnet i kaffen.  Foto: Espen Bakken

Likevel tror ikke Oosterhof at glitterkaffe vil bli en del av deres faste sortiment med det første.

- Hadde vi satt i gang noe som dette, med 250 kunder hver eneste dag som bestiller glitrende kaffe, hadde det blitt mye glitter i lokalet tror jeg! Se for deg en barnehage som lager pynt med glitter før jul. Du bruker over fire uker på å få av alt etterpå, ler Dromedarsjefen.

LES OGSÅ: Her kan du kjøpe brukte møbler mens du nyter kaffen

Et innlegg delt av vinita (@miss_vinita_)


Han kjenner heller ikke til andre kaffebarer i Trondheim som tilbyr den nye kaffetrenden.

- Da tror jeg baristaene står for seg selv på bakrommet og øver for å finne ut hvordan det kan løses serveringsmessig. Trondheim har baristaer på et veldig høyt nivå, og du kan få tegninger i kaffen på mange steder, noe som er et ekte håndtverk.

Et innlegg delt av @_brown1e

LES OGSÅ: Slik drikker resten av verden kaffe

Lag det selv hjemme

Om glitterkaffe ikke er å oppdrive på kaffebarene, kan du like greit lage det selv! På diverse nettbutikker, bakebutikker eller hobbybutikker kan du enkelt skaffe en boks med spiselig glitter. Vil du derimot lage alt fra bunnen av, er det faktisk mulig å lage selve glitteret selv også.

Se videoen under for eksempel på hvordan du kan gjøre det!Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook