Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Kenneth er glad i "basics" som han kan matche med andre plagg med sterkere farge.  (Foto: Helene Mariussen)

Kenneth er glad i "basics" som han kan matche med andre plagg med sterkere farge.  Foto: Helene Mariussen

  (Foto: Helene Mariussen)

  Foto: Helene Mariussen

Caps kan være prikken over i'en i antrekket.  (Foto: Helene Mariussen)

Caps kan være prikken over i'en i antrekket.  Foto: Helene Mariussen

Kenneth viser hvordan en pyntet dressjakke også kan brukes til hverdags.  (Foto: Helene Mariussen)

Kenneth viser hvordan en pyntet dressjakke også kan brukes til hverdags.  Foto: Helene Mariussen

Når armenne er brettet opp blir ikke stilen like formell.  (Foto: Helene Mariussen)

Når armenne er brettet opp blir ikke stilen like formell.  Foto: Helene Mariussen

- Hos Johnny Love syns jeg vi har både linjer og materialbruk som gjør oss unike. Det treffer meg rett i hjertet.   (Foto: Helene Mariussen)

- Hos Johnny Love syns jeg vi har både linjer og materialbruk som gjør oss unike. Det treffer meg rett i hjertet.   Foto: Helene Mariussen

Kenneth er fan av god kvalitet, og er opptatt av plaggets materiale og linjer.  (Foto: Helene Mariussen)

Kenneth er fan av god kvalitet, og er opptatt av plaggets materiale og linjer.  Foto: Helene Mariussen

Kenneth viser fram et avsine yndlingsplagg.  (Foto: Helene Mariussen)

Kenneth viser fram et avsine yndlingsplagg.  Foto: Helene Mariussen

- For menn er hodeplagg, klokke, sko og belte det vi kan leke oss med i stilen. Jeg bruker mye slike detaljer. Dette skal være siste «touch» når jeg setter sammen et antrekk, sier Kenneth  (Foto: Helene Mariussen)

- For menn er hodeplagg, klokke, sko og belte det vi kan leke oss med i stilen. Jeg bruker mye slike detaljer. Dette skal være siste «touch» når jeg setter sammen et antrekk, sier Kenneth  Foto: Helene Mariussen

Inn i klesskapet

Kenneth (28) vil ha miljøvennlig mote: - galskap å kjøpe ny garderobe hver sesong!

Livsstil
Butikkleder Kenneth Stene (28) ved Johnny Love mener mote må produseres med høy etiske standard og slå et slag for miljøet, samtidig som plagget må ha kvalitet. 

Kenneth har jobbet i motebransjen i nesten ti år, og har et bevisst forhold til klærne han kjøper. 

- Mote må være langsiktig og tidløst, noe som også er viktig hvis man skal tenke miljø, slik at det ikke blir «kjøp kjøp kjøp». Om man gir klærne til Fretex tror man at man gjør en god gjerning, men er det en god gjerning å gi en søppelsekk med klær hvert halvår? Skal man ikke heller tenke at man bør regulere kjøpet sitt? Man bør tenke mer over dette og bygge en garderobe som holder lenge. Få en kul «basic»-garderobe, så kan du spe på med fargen som du føler deg mest vel med, sier han.

Når ble du interessert i mote?

- Da jeg var rundt 15 år ble jeg interessert i hvilke fasong som passet kroppen min best og hvilke farger som kledde meg. Da tenkte  jeg ikke så mye på materialet og kvalitet, og hadde heller ikke mye lommepenger, så man dro på de kjedebutikkene som var populære, som Jack and Jones. 

- Etter hvert som jeg kjøpte flere plagg følte jeg at flere av klærne ikke var riktige for meg. Det var helt ulogisk for meg at bukser ikke var smale ved anklene på den tida. Hvorfor skal en jeans være vid der, liksom? Da tenkte jeg at hvis jeg noen gang skulle jobbe innen mote skal jeg få igjennom at jeans må være formet etter kroppen, altså at den faktisk er smalest ved anklene. Uansett om det var en jeans, genser eller t-skjorte, sommer eller vinter, var jeg opptatt av at klærne skulle ha rette linjer og følge fasongen.

Kenneth går for bevisst mote.  Foto: Helene Mariussen

 

LES OGSÅ: Johannes (20) om stilen sin: - Livet er for kort til å bekymre seg for hva andre syns

Hva betyr mote for deg?

- Mote for meg er hele pakka med produksjonssted, miljø, kvalitet og design. De etiske betingelsene har betydd mer for meg de siste åra. Klærne må være produsert under etiske forhold, samtidig som de bør være lagd av flinke fagfolk. Det må være miljøvennlig og kortreist så godt det lar seg gjøre. Designet, passformen og farger som harmonerer med hva man kler er også en del av det. Alle disse leddene må være på plass, og kvaliteten er helheten av alle disse leddene.

Kan du beskriv din egen stil?

- Enkel, men ikke kjedelig. Materialet og farger skal passe sammen. For eksempel kan jeg bruke «basic» farger som grå, hvit eller sort kombinert med én farge som skiller seg ut. Det kan være sennepsgul, i form av bukse, jakke eller sko. Det kan også være designet på et plagg som skiller seg ut. Jeg er opptatt av designet i linjene, sømmen, knapper.

  Foto: Helene Mariussen

 

Har du bevisst valgt å satse på en look?

- På ett vis kan man si det. Det er flere looker jeg kunne gått for, men jeg har gått for den jeg føler meg mest hjemme i. Nå er jeg verken «street» eller «dressed up», men heller «smart cassual-duden». Ytterpunktene er ikke meg, men jeg er fleksibel i midten.

Hva kommer aldri inn i klesskapet ditt?

- Rosa plagg. Det er litt stereotypisk for en mann å si, men det handler ikke om at jeg ikke føler meg mann i rosa. Eller er det kanskje det man føler? Når jeg tenker meg om, har uttrykket mitt et ganske «søtt» preg fra før, så det blir for «søtt» å bruke rosa. Jeg husker jeg kjøpte en rosa skjorte da jeg var rundt 13 år, og husker godt at jeg følte meg ukonfortabel. Jeg kjøpte det da det var en rosa-bølge, men etter det har jeg ikke hatt rosa sokker en gang!

- Merker som Gucci, Armani og Ralph Loren, med den «classye» eller "cocky» looken kommer aldri til å treffe min garderobe. Heller ikke baggy bukser. Jeg har funnet min stil, og har hatt samme tankegang i ti år.

Små detaljer er viktige for antrekket siste finish.  Foto: Helene Mariussen

 

LES OGSÅ: Er Gilbert (22) Trondheims mest rocka gentleman?

Hva er du mest fornøyd med ved din egen stil?

- At fargene og materialet harmonerer. Så er jeg glad for at jeg kler meg med noe som er så nært miljøvennlig som det går an i dag, men samtidig estetisk. Jeg ser heller ikke noe negativt i å bare bruke klær fra ett merke; hvis dette merket har gjort en god jobb skal disse klærne harmonere. 

Hvem er ditt moteikon og hvor henter du moteinspirasjon?

- Det er alltid inspirasjon å hente fra miljøet man henger i og jobb, fordi man alltid blir påvirket av det man ser rundt seg. Inspirasjonsikonet mitt er vel nettet. Der kan man sitte og surfe og gå igjennom alle typer plagg. Det er nesten en hobby. Pinterest er for eksempel genialt å bruke, hvor man kan søke på alt man kan forestille seg. Her kan man finne nye uttrykk, trekke paralleller, og komme med nye ideer selv.

Hvilke klesoppbevaringsløsning bruker du og hvorfor?

- Jeg er glad i kleshengere og kroker på stativ. Jeg liker at klærne henger fordi da er det mye lettere å ha oversikt. Da kan man lett forestille seg kombinasjoner av plagg.

  Foto: Helene Mariussen

 

Hva er ditt beste klesoppbevaringstips?

- Heng buksene på kroker på stativ! Jeg bruker kroker som er formet som en «s». Da fungerer buksa som en fargepalett, samtidig som det er lett å ta av og henge opp igjen. Med krok slipper du å brette og styre, noe som er mer masete enn å bare henge det på en krok.

- Et tips er også å forberede sommerkolleksjonen din: spør deg selv om du har de kule basic-produktene man trenger? Hvilken farge brukte jeg i fjor? Kan jeg bruke dette i år igjen? Er behovet for nye klær der eller kjøper jeg bare for å kjøpe? Man skal ikke kjøpe en ny garderobe hver sommer, det er galskap! Det grunnleggende fundamentet må være at du bygger på noen farger som du vet fungerer for deg. Bruk minst mulig farger per sesong, så vil du se at det er ikke så mye du trenger for å skape en kul garderobe.

Heng klærne på kleshengere og kroker. Da får du bedre oversikt, og klærne fungerer som et fargepalett.   Foto: Helene Mariussen

Hva synes du om motebildet og motetilbudet i Trondheim?

- Det har tatt seg opp, blant annet fordi det har kommet butikker der folk står brenner for det de gjør. Eksempler er Johnny Love eller Livid Jeans som har lyst til å oppnå noe og ikke bare tenker omsetning. Fokuset er først og fremst på produktet, og det er viktig! Folk er også mer bevisst og tenker mer miljø. Det som er synd er at folk ønsker å være så perfekt i dag, og det gjør at mange føler de alltid må kjøpe det nyeste å være kulest. Jeg vil få folk til å skjønne at de må gjøre det beste ut av seg selv på sin måte, og ikke tenke på at alle andre skal like deg. Jeg tror folk føler seg pressa og tenker «jeg må være annerledes hvis ikke lykkes jeg ikke». Det er jeg i mot, og har lyst til å endre.

LES MER: Dette bør du shoppe og droppe på sommersalget

Trodde du denne var harry?