Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Johannes viser fram ynslingsbrillene sine. - Detaljene kan forbedre hele stilen, sier han.  (Foto: Helene Mariussen)

Johannes viser fram ynslingsbrillene sine. - Detaljene kan forbedre hele stilen, sier han.  Foto: Helene Mariussen

Johannes yndlingsklokke. En kul detalj som gir noe ekstra til «looken».  (Foto: Helene Mariussen)

Johannes yndlingsklokke. En kul detalj som gir noe ekstra til «looken».  Foto: Helene Mariussen

Dette er Johannes siste prosjekt: Han har revet av øverste delen av buksa, samt lommene. Disse bleikes for så å sys på buksa igjen. Det skaper kontraster mellom fargene, mener han.  (Foto: Helene Mariussen)

Dette er Johannes siste prosjekt: Han har revet av øverste delen av buksa, samt lommene. Disse bleikes for så å sys på buksa igjen. Det skaper kontraster mellom fargene, mener han.  Foto: Helene Mariussen

– I Oslo fins en butikk hvor de lager «grills», som er avstøpning av tenner i gull. Det er kult! skulle gjerne hatt mer av slike ting i Trondheim, sier Johannes.  (Foto: Helene Mariussen)

– I Oslo fins en butikk hvor de lager «grills», som er avstøpning av tenner i gull. Det er kult! skulle gjerne hatt mer av slike ting i Trondheim, sier Johannes.  Foto: Helene Mariussen

– Jeg liker «plaine» farger på klærne mine, men har noen plagg som er i mer spesiell farge, for eksempel oransje og rosa, sier Johannes og viser fram sin rosa genser og bukse. Disse bruker han gjerne sammen, slik at antrekket kun innebærer èn farge.  (Foto: Helene Mariussen)

– Jeg liker «plaine» farger på klærne mine, men har noen plagg som er i mer spesiell farge, for eksempel oransje og rosa, sier Johannes og viser fram sin rosa genser og bukse. Disse bruker han gjerne sammen, slik at antrekket kun innebærer èn farge.  Foto: Helene Mariussen

Denne jakka har Johannes redisegnet ved å sy på et bilde på baksiden, samt at jakka er revet opp. Han inspireres gjerne av Kaney West’ hullete klær.  (Foto: Helene Mariussen)

Denne jakka har Johannes redisegnet ved å sy på et bilde på baksiden, samt at jakka er revet opp. Han inspireres gjerne av Kaney West’ hullete klær.  Foto: Helene Mariussen

Av og til blir man litt for ivrig med oppklippingen av jakka, noe som her ente med hull i lomma.  (Foto: Helene Mariussen)

Av og til blir man litt for ivrig med oppklippingen av jakka, noe som her ente med hull i lomma.  Foto: Helene Mariussen

Johannes er glad i sort og hvitt, fordi disse fargene kan brukes med alt.   (Foto: Helene Mariussen)

Johannes er glad i sort og hvitt, fordi disse fargene kan brukes med alt.   Foto: Helene Mariussen

Han liker å bruke hatter, og favoritten er den sorte Rascals-hatten.  (Foto: Helene Mariussen)

Han liker å bruke hatter, og favoritten er den sorte Rascals-hatten.  Foto: Helene Mariussen

Inn i klesskapet

Johannes (20) om stilen sin: - Livet er for kort til å bekymre seg for hva andre syns

Livsstil
– Mange er redd for å gjøre noe spesielt eller gjøre noe ut av seg. Jeg hører folk si at de skulle ønske de også kunne kle seg annerledes, men de tør ikke fordi de ikke ønsker den ekstra oppmerksomheten, sier Johannes (20)

Johannes Forsberg (20) fra Trondheim redisigner sine egne klær, inspireres av hip hop, og farger flettene sine lilla. Han er ikke så opptatt av å skape nye trender for andre, men liker å prøve ut nye kombinasjoner av plagg. 

Når ble du interessert i mote?

– På ungdomsskolen var jeg litt stille og bortgjemt, mens på videregående kom jeg inn i nytt miljø og ny hverdag. Da jeg var yngre var det ikke så stas å skille seg ut, men etter hvert som jeg ble eldre brydde jeg meg ikke så mye, og ville heller uttrykke stilen min enda tydligere. I dag vil jeg gjøre noe eget, ha en personlig stil og uttrykke meg på en annen måte enn alle andre.

Hva betyr mote for deg?

– For meg betyr det personlighet. Man kan fortelle veldig mye om en person ut i fra hva de har på seg. Med mote skaper man et helhetlig bilde av seg selv og et image. Alt kan regnes som mote så lenge man vet hvordan man har lyst til å sette sammen en "outfit". Jeg er ikke så opptatt av å skape nye trender, men å prøve ut nye kombinasjoner av plagg. 

Johannes liker å klippe og sy i klærne sine, og skape noe eget. Kanskje har han arvet morens kreativitet, som her har malt bildekk i forskjellige farger og pyntet huset med?  Foto: Helene Mariussen

LES OGSÅ: Eva (23) mener butikkene burde skjerpe seg

Kan du beskriv din egen stil?

– Den er vel ikke akkurat «classy», eller er den? Jeg går jo med olabukse, belte og hvit t-sjorte, som er ganske klassisk, men jeg har en litt røff «look» på det. Jeg inspireres av av hip hop og  Kanye West’s opprevna klær. Klærne i hans kolleksjon koster ganske mye, og så jeg lager heller noe selv. Jeg har alltid vært interessert i å lage ting, og finne nye løsninger, fordi jeg har ikke så stor interesse av å bruke flere tusen kroner på en bukse som jeg kan mekke selv. Når jeg lager det selv blir det mer personlig, og jeg leter alltid etter nye ting for å få en gjennomført stil. Folk er ikke så vant med det, så jeg får en god del blikk, uten at jeg syns det er negativt. Flettene med de ulike fargene har også blitt en del av imaget. Skoene er prikken over i’en. Det er jo som et klesplagg, og det er ikke noe vits med et fint outfit hvis ikke du har kule sko.

– For de som ønsker en annen klesstil, men ikke ønsker ekstra oppmerksomhet har jeg kun en ting å si: livet er for kort til å bekymre seg om hva andre syns. Mange er så redd for å gjøre noe spesielt eller gjøre noe ut av seg. Det er kjipt, men det er klart at folk er forskjellige.

LES OGSÅ: Trodde du denne var harry?

Har du bevisst valgt å satse på en look?

– Ja litt. Det er veldig lett å se på folk hvilken musikk de hører på gjennom klesstilen. Jeg hører nesten bare på hip hop, som er med på å fortelle noe om meg som person, og folk skjønner hvilken type jeg er når de møter meg, selv om jeg prøver å ikke gjøre stilen min 100% hiphop.

Hva kommer aldri inn i klesskapet ditt?

– Det er en ikke-trend som tydeligvis har blitt populært: å bruke sokker i sandaler! Dette forstår jeg ikke, fordi det alltid har alltid vært sånn «no go». Jeg må demed si at Adidas-slippers ikke slipper inni klesskapet mitt, og heller ikke Canada Goose-jakken. For det første er det veldig dyrt, og for det andre er jeg imot pels. Så klart, man får en super jakke som er ordentlig varm, men da velger jeg heller å lide litt i kulda. 

Hjemme til Johannes er fargerikt, både med gule og rosa møbler.  Foto: Helene Mariussen

Hva er du mest fornøyd med ved din egen stil?

– At den er unik, og jeg tror jo at den er gjennomført. De tingene jeg bruker står i stil til hverandre, og jeg liker spesielt plaggene jeg har laget selv, som olajakka jeg har sydd et bilde på ryggen. Samtidig er dette basert på min smak, og alle har forskjellig smak. Jeg har en grønn kåpe som jeg kjøpte på Fretex, som jeg liker godt! Den kostet bare 100-lappen, og det er «nice» at man kan få så mye for så lite penger. Jeg tror ikke alle har evnen til å dra på Fretex og kjøpe klær, fordi man er så opptatt av at klær skal være dyrt, og man tror det bare er klær for gammel dame der. 

LES OGSÅ: Lisa (16): - En typisk trønder har på seg dongeribukse, t-skjorte og cardigan

Hvem er ditt moteikon og hvor henter du moteinspirasjon?

– Jeg henter mye inspirasjon på Youtube hvor det ligger en del oppskrifter på hvordan å sy om klær. Det er vanskelig å finne gutter som legger ut videoer om dette, for det er ikke akkurat mange gutter som syr. Når det kommer til moteikon må jeg nevne Ian Coner, som bruker mye plagg og detaljer som egentlig ikke er vanlig å kombinere, og kanskje ikke passer sammen. På Instagram henter jeg også mye inspirasjonen. 

Hvilke klesoppbevaringsløsning bruker du og hvorfor?

– Hovedsakelig et klesstativ. Den største grunnen til dette er at jeg vil ha klærne mine på «display» slik at det blir en del av interiøret på rommet. Det er kult at andre har det, for da kan man se hvilke klær de har også. Jeg har også en del rotekasser hvor jeg oppbevarer klær jeg ikke bruker lenger.

Johannes foretrekker å ha alle klærne på stativ, slik at det er mer oversiktilig.  Foto: Helene Mariussen

 

Hva er ditt beste klesoppbevaringstips?

– Når jeg reiser pleier jeg å rulle klærne i stede for å brette de, og ha de i plastposer med «zip». Da unngår man brettemerker og at alt blir til slutt en stor suppe i kofferten. Ved å rule dem får man også mer plass. 

Hva synes du om motebildet og motetilbudet i Trondheim?

– Jeg hører folk si at de skulle ønske at de også kunne kle seg annerledes, men de tør ikke fordi de ikke ønsker den ekstra oppmerksomheten. Jeg tror mange har det sånn, at de ikke ønsker å være et midtpunkt og dermed kler seg veldig normalt. Den yngre generasjonen i byen er motebevisst, men det jeg ikke er størst fan av er når man drar på byen med dress. Det virker litt overfladisk. Man har selvfølgelig lyst til å pynte seg og man ser bra ut i dress, det er ikke det, men det blir litt for formelt. Når det kommer til motetilbudet fins mye kule butikker. Carlings og Urban har mye bra klær, men det kunne godt vært enda mer «undergroundbutikker».

LES MER: Dette bør du shoppe og droppe på sommersalget

Er Gilbert (22) Trondheims mest rocka gentleman?

Viktoria er en levende fargeklatt: - Jeg er som en kråke. Alt som glitrer tar jeg til reiret