Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Geitfjellet er ett av de mange fjelltoppene Bymarka har å by på.   Foto: @henfla

Fine fjellturer i nærheten av Trondheim

Livsstil
Trondheim er omringet av fine fjell og fantastiske utsiktspunkt. Vi har laget en oversikt over noen av de fineste fjelltoppene du kan ta deg turen til i sommer dersom du ønsker litt friskluft.

Vassfjellet 710 moh

Vassfjellet er med sine 710 meter over havet Trondheimsregionens høyeste fjell. Omkring den langstrakte treløse ryggen er det fine skogområder med myrer, mindre vann, bekker og gamle setervoller. Fint turmål både til fots, på ski eller på sykkel. Dette er en lang fin tur, med mye variert terreng. Det er mye åpent landskap så man har god utsikt til områdene rundt Trondheim.


Er dette Trondheims fineste badeplasser?

Trondheim har mange fine badeplasser, men hvilken er finest? Her er noen forslag.

 

Geitfjellet, 416 moh

Geitfjellet er ett av Bymarkas mange fine utsiktspunkt. Navnet kommer av formen på fjellet som kan minne om en geit. Med sine 416 meter over havet er det noe stigning opp til toppen, men allikevel en enkel tur for de aller fleste. Herfra ser du det meste av Trondheim, og det er flott utsikt mot Selbufjellene og i retning Innherred, mot fjorden og Fosen samt de nordlige delene av Bymarka. Det anbefales å gå ut på pynten nord for hovedtoppen, der er utsikten mot nordlige deler av marka enda bedre.


Slik gjør du sykkelen din vårklar på egen hånd

Man trenger ikke være en ekspert, mener vår sykkel-ekspert. Her er fem gode råd til deg som vil ha sykkelen klar nå.

 

Jervfjellet 504 moh

Toppen ligger i Malvikmarka sørvest før Jonsvatnet. Dette er den høyeste frittliggende toppen i Malvik kommune med sine 504 moh, og har navnet Trulsen. Toppunktet skal ha fått navnet etter en trollgubbe som holdt til i disse traktene. Trulsen byr på panoramautsikt over hele Trondheimsmarka, særlig i nordvest mot Jonsvatnet, Fosen, Trollheimen, Dovrefjell og Sylan.


Er Karina Trondheims mest sporty på Instagram?

Keen på litt treningsinspo til ferien? Sjekk ut disse populære og sporty trønderne på Instagram.

 

Storheia 565 moh

Storheia er et fjell i Bymarka i Trondheim. Med sine 565 meter over havet er det det høyeste punktet i Trondheim kommune. Trondhjems Turistforening har gjort mye klopplegging på denne trasseen, så det er riktig så fint å gå til toppen. Utsikten er spektakulær, og du finner fine resteplasser på vei opp mot toppen.


Vi har funnet trønderske treningskontoer som garantert øker treningslysten!

Det florerer av treningskontoer fra Trondheim som villig deler bilder.

 

Gråkallen 552 moh

Nok et herlig fjell i Bymarka i Trondheim, som også er det nest høyestepunktet. Den vanligste veien til toppen er fra Skistua. En annen og artig vei til topps går fra Vintervannet. Turen er ikke blant de lengste og tyngste fjellturene. Gråkallen har en radarkuppel som er en del av Luftforsvarets kontroll- og varsling, som tidligere ble utført fra Luftforsvarets stasjon Gråkallen.


Slik så Lars (22) ut etter noen timer i fjellet uten solkrem

Hudlege: - Det er spesielt farlig å bli solbrent nå

 

Våttakammen 286 moh

Våttakammen har fått sitt navn etter historisk bruk. Plassen var i flere hundre år en vardeplass der man tente bål for å varsle om eventuelle farer. Et av Bymarkas beste utsiktspunkt med flott utsikt over Ila og Midtbyen. Turen er en av de kortere, og egner seg også for barn.


Slik kan du trene hele kroppen på 15 minutter

Sliter du med å komme deg på treningssenteret et par ganger i uka? Sammen med personlig trener Andrea Henriksen har vi samlet fem øvelser der du får trent hele kroppen på 15 minutter.


Denne artikkelen er tidligere publisert på Trd.by, men deles på nytt til glede for nye lesere.