Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Når onepicen hadde sin storhetstid vurderte Gilbert å kjøpe en. I dag trives han best i dressen. 
        
            (Foto: Helene Mariussen)

Når onepicen hadde sin storhetstid vurderte Gilbert å kjøpe en. I dag trives han best i dressen.  Foto: Helene Mariussen

Gilbert holder det enkelt og ryddig i klesskapet.  (Foto: Helene Mariussen)

Gilbert holder det enkelt og ryddig i klesskapet.  Foto: Helene Mariussen

Klesskapet er ryddig og ordentlig, med blazere og skjorter satt på rekke og rad  (Foto: Helene Mariussen)

Klesskapet er ryddig og ordentlig, med blazere og skjorter satt på rekke og rad  Foto: Helene Mariussen

Gilbert er påvirket av arbeidsplassen, og bretter og sorterer alt i hyllene.  (Foto: Helene Mariussen)

Gilbert er påvirket av arbeidsplassen, og bretter og sorterer alt i hyllene.  Foto: Helene Mariussen

Det lilla slipset er yndlingsslipset til Gilbert, med sterk farge som gir en fin detalj til en ren og enkel dress  (Foto: Helene Mariussen)

Det lilla slipset er yndlingsslipset til Gilbert, med sterk farge som gir en fin detalj til en ren og enkel dress  Foto: Helene Mariussen

Gilbert henger alltid skjorter og blazere på stativ for at de ikke skal krølle seg.  (Foto: Helene Mariussen)

Gilbert henger alltid skjorter og blazere på stativ for at de ikke skal krølle seg.  Foto: Helene Mariussen

  (Foto: Helene Mariussen)

  Foto: Helene Mariussen

De turkise skoene kjøpte Gilbert på gjennom Tise, en app for bruktklær. Han syns de fungerer som en spennende detalj til et ellers klassisk antrekk.  (Foto: Helene Mariussen)

De turkise skoene kjøpte Gilbert på gjennom Tise, en app for bruktklær. Han syns de fungerer som en spennende detalj til et ellers klassisk antrekk.  Foto: Helene Mariussen

Pærepynten er det kjæresten til Gilbert som har plassert i rommet for å pynte rommet hans.  (Foto: Helene Mariussen)

Pærepynten er det kjæresten til Gilbert som har plassert i rommet for å pynte rommet hans.  Foto: Helene Mariussen

Gilbert viser fram to av sine favorittplagg, en klassisk blå blazer og en Levis-jakke, vintage. Noe av det beste han har fra både den klassiske stilen og den laydback street stilen  (Foto: Helene Mariussen)

Gilbert viser fram to av sine favorittplagg, en klassisk blå blazer og en Levis-jakke, vintage. Noe av det beste han har fra både den klassiske stilen og den laydback street stilen  Foto: Helene Mariussen

Kjedet han holder er en slags lenke til bukser, for å «sprike» antrekket mer opp.  (Foto: Helene Mariussen)

Kjedet han holder er en slags lenke til bukser, for å «sprike» antrekket mer opp.  Foto: Helene Mariussen

Gilbert liker å bruke klokker som en detalj som pynter opp antrekket.   (Foto: Helene Mariussen)

Gilbert liker å bruke klokker som en detalj som pynter opp antrekket.   Foto: Helene Mariussen

På denne lille saken står det «I wear the invisbible tie», og er en støtte til kreft. Gilbert kan finne på å bruke den som erstattning for slips.  (Foto: Helene Mariussen)

På denne lille saken står det «I wear the invisbible tie», og er en støtte til kreft. Gilbert kan finne på å bruke den som erstattning for slips.  Foto: Helene Mariussen

Sko er viktig for Gilbert. Disse liker han godt, og han bruker de til å gi mer spennende detaljer til et ellers streit dressantrekk.  (Foto: Helene Mariussen)

Sko er viktig for Gilbert. Disse liker han godt, og han bruker de til å gi mer spennende detaljer til et ellers streit dressantrekk.  Foto: Helene Mariussen

INN I KLESSKAPET:

Er Gilbert (22) Trondheims mest rocka gentleman?

Livsstil
Gilbert beskriver sin egen stil som en kombinasjon av klassisk og edgy. Han trives best i dress, men er ikke redd for å utfordre med sterke farger eller urbant preg.

Gilbert Ofori (22) studerer økonomi ved BI og er lidenskapelig opptatt av mote. Han poster daglig bilde av antrekkene sine på Instagram, og jobber deltid i klesbutikk.

Når ble du interessert i mote?

– Det var overgangen fra 10. klasse til videregående. På ungdomsskolen turte jeg kanskje ikke skille meg for mye ut, men etter hvert ble jeg mer bevisst på det jeg kjøpte. Spesielt etter konfirmasjonstiden, da hadde jeg litt mer å rutte med. Ellers har jeg nok endra stilen min siden den gang, da det var mer scater-stil «back in the days». 

Hva betyr mote for deg?

– Mote er en måte å uttrykke seg på, og er noe veldig personlig. Stilen er det første man legger merke til når man møter nye mennesker, og i mange tilfeller gir mote et godt bilde på hvem du er til daglig. Stil gjenspeiler veldig godt hvilken person du er, så da syns jeg at man skal gå med det man føler er komfortabel i. For meg er det et personlig bilde på hva du syns fungerer, og hvordan man setter sammen ulike plagg.

LES OGSÅ: Viktoria beskriver seg selv som en kråke og litt av en fargeklatt.

Kan du beskriv din egen stil?

– Den er både litt inspirert av «street» og «classy», men jeg er veldig opptatt av at man ikke skal ha én type stil. Man kan ha én stil som er mer dynamisk, og én som er mer avslappet, og én som er litt mer pyntet og formell. Når jeg skal beskrive min stil må jeg si at den består av alle disse. Den er polert, men «casual». Det er fine rene linjer, litt mer konservative farger på dresser, kombinert med mønstrete farger i skjorter eller «accessorize». Tilbehørene og detaljene kan ha et litt mer utfordrende uttrykk, for eksempel et mønstrete slips. Jeg syns man kan jo gjøre en klassisk dress mer spennende med et slips i en sterk farge eller tydelig mønster. Jeg er også fan av å utforske klær folk selger på Finn, fordi jeg er veldig glad i vintage. Mote er veldig dynamisk, så jeg merker absolutt at retromote, og ting som har vært på moten før, blir populært igjen. Man blir nesten redd for å kaste ting, fordi det kan være kult igjen om noen år. 

Hva kommer aldri inn i klesskapet ditt?

– Det var i starten av mine år på videregående at onepicen hadde sin store popularitet, og der og da vurderte jeg faktisk å kjøpe en. Jeg var bare et par tastetrykk unna! Men det kom aldri inn i skapet mitt den gangen, og det kommer aldri til å gjøre det i framtida. Ellers består skapet mitt av en god blanding av alt, både når det gjelder typer plagg og snitt, passform, og lengde. Bukser har jeg mye av, og det er er stor del av det dynamiske motebildet; plutselig er de korte, plutselig hvite, eller lange. Jeg har alle typer!

LES OGSÅ: Kristin (32) blander paljetter og nagler: - Jeg kan gjerne være gother og prinsesse samtidig

Hva er du mest fornøyd med ved din egen stil?

– At flere typer mennesker kan finne inspirasjon i ulike deler av min stil. Det er klart at ikke alle bruker dress hver dag, men jeg føler at stilen min har flere sider og at flere kan relatere seg til deler av den. Da jeg startet med motekonto på Instagram ville jeg gjerne inspirere andre slik jeg har blitt inspirert selv. Jeg forventer ikke at alle liker alt ved min stil, men kanskje én liker skoene, én liker jakka, mens en annen liker slipset.

Hvem er ditt moteikon og hvor henter du moteinspirasjon?

– Jeg fan av stilen i Mad Men, og det er spesielt en karakter i serien jeg kan la meg inspirere av. Han heter Roger Sterling og har alltid kule detaljer ved antrekket sitt. Alt er gjennomført, gjennomtenkt, med fine kontraster. På Instagram er det en bruker fra Tyskland, Justus Hansen, som jeg har hentet mye inspirasjon fra. Han er et godt eksempel på at man kan kombinere ulike stiler, fordi han finne på å kle seg i dress med dongerijakke under, kombinert med snickers. Ellers følger jeg over 900 kontoer på Instagram, så det er mange å bli inspirert av.

LES OGSÅ: Eva (23) mener klesbutikkene i Trondheim burde skjerpe seg

Har du bevisst valgt å satse på en look?

– Stilen min har utviklet seg over tid. Helt i starten da stilen min utarbeidet seg hadde jeg for eksempel ingen spesielle detaljer som slips eller klokker, men bare dressen. Samtidig har jeg fått en mer avslappet stil innen for den klassiske kategorien. Jeg tror jeg har blitt veldig inspirert av tv-serier, fordi jeg ser alt for mye slikt. Plutselig blir man litt voksen og har lyst til å se på Mad Men, hvor jeg henter mye inspirasjon. Denne klassiske måten å uttrykke seg på er veldig fin, og denne stilen bruker jeg gjerne i jobbsammenheng. Det er liksom ikke slik at man møter opp første dag på videregående med full dress, det er ikke det jeg mener, men for min del føler jeg meg mer voksen med den «looken». 

Hvilke klesoppbevaringsløsning bruker du og hvorfor?

– Alt av dresser og blazere henger på kleshengere, slik at det blir fine linjer hele veien og ikke krøller seg. Dette henges enten i skap eller på stativ. Alt av gensere brettes pent sammen og legges i forskjellige hyller. Etter å ha jobbet i klesbutikk blir man litt inhabil, og jeg begynner ofte å brette klær som jeg egentlig pleier å henge opp. Plutselig bretter man alt annet også, som kjøkkenhåndklene.

Hva er ditt beste klesoppbevaringstips?

– Jeg et godt tips til de som ikke har tid til å stryke skjortene. Dette er kanskje plagg man vasker på kvelden i en travel hverdag, så heng de på kleshengere når de skal tørke over natten. Da er skjorta klar og tør uten rynker dagen etter. Ellers bør man brette og sortere etter kategorier «tynne t-skjorter her» og «gensere i denne hylla». Skal man ha bukser vet du at den ligger i hylle nummer tre, liksom.

LES OGSÅ: Her er moteprofilenes sommertips til gutta

Hva synes du om motebildet og motetilbudet i Trondheim?

– Motebilder har blitt veldig mye bedre. Det har kanskje utviklet seg i takt med at det er mye inspirasjon å hente fra gratiskanaler, som Instagramkontoer med fokus på mote. Før sparte man opp lommepengene for å kjøpe et moteblad, men i dag er mote og inspirasjon veldig tilgjengelig for alle. Det har påvirket motebildet, og man inspireres på en het annen måte enn før. Når det kommer til motetilbudet i Trondheim mener jeg at også dette har blitt veldig bra de siste årene. Det meste er tilgjengelig her i byen, og det er noe for alle i alle prisklasser.

MER MOTESTOFF:

Trodde du at du visste hvor klærne dine kommer fra? Det gjør du mest sannsynlig ikke

Derfor revner jeansen raskere nå enn før