Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

 
  (Foto: Marte Kittang)

  Foto: Marte Kittang

  (Foto: Marte Kittang)

  Foto: Marte Kittang

  (Foto: Marte Kittang)

  Foto: Marte Kittang

  (Foto: Marte Kittang)

  Foto: Marte Kittang

  (Foto: Marte Kittang)

  Foto: Marte Kittang

  (Foto: Marte Kittang)

  Foto: Marte Kittang

  (Foto: Marte Kittang)

  Foto: Marte Kittang

Inn i klesskapet:

Eva (23) mener butikkene burde skjerpe seg

Livsstil
Eva Høgsteggen mener at "kjøp tre, betal for to", kan føre til at folk kjøper ting de iike trenger. Selv har hun et bevisst forhold til hva hun henger i klesskapet.

Følg trd.by på Facebook

Eva Høgsteggen (23)

Fra Aure, bor på Byåsen.

Utdannet stylist ved Norsk Fotofagskole i 2015. Begynner i praksis hos Lounge i Midtbyen.

  Foto: Marte Kittang

 

- Når ble du interessert i mote?

- Jeg begynte å utvikle en personlig stil da jeg gikk på ungdomsskolen, selv om det tok litt tid før jeg turte å kle meg som jeg ville. Da jeg startet på et kreativt fag på videregående, tente det en gnist i meg. Selv om det ikke var et moterettet fag, fikk jeg lyst til å skape noe.

- Hva betyr mote for deg?

- Den personlige stilen har mye å si for meg. Den utfyller personligheten min visuelt. Jeg er egentlig ikke så glad i motebransjen, siden mye ved den er fæl. Men den er interessant, og jeg håper jeg kan påvirke den når jeg blir designer.

- Hvordan da?

- Ved å lage klær som gir folk et positivt kroppsbilde. I tillegg er jeg ikke helt happy med mersalg og «ta tre, betal for to»-stilen til klesbutikkene, der folk kjøper med noe ekstra som de kanskje ikke trenger. Jeg kunne tenkt meg å gjøre noe med overforbruket.

- Hvorfor har du valgt disse løsningene for å oppbevare klær?

- Det var tilfeldig hva som var her da jeg flyttet inn, men jeg har prøvd å lage min egen stil ved å ha like kleshengere og ha smykkene på utstilling. Jeg bruker også et trancherbord fra Ikea hvor jeg har briller, sminke og hårstylingprodukter.

Briller og sminke får plass i et trancherbord fra Ikea.  Foto: Marte Kittang

 

- Hvordan vil du beskrive din egen stil?

Den er først og fremst veldig personlig, og varierer etter anledning og sesong: Alt fra sporty til klassisk og halvgærn fargeklatt. Den røde tråden er at jeg alltid har noe humoristisk på meg, som hatter med ører, elefantveske eller denne badedrakten med kaktuser. Stilen skal være litt quirky og rar.

  Foto: Marte Kittang

 

- Hva kommer aldri inn i klesskapet ditt?

- Jeg liker egentlig det meste, så lenge jeg kan vri det til å bli mitt eget. Jeg liker DIY-stilen (do it yourself, journ. anm.), der jeg klipper og limer og får klærne til å funke for meg.

Turtles-merket klippet Eva Høgsteggen av en bukse hun hadde som barn slik at hun fikk brukt det igjen.  Foto: Marte Kittang

 

- Hva er du mest fornøyd med ved din egen stil?

- Jeg synes den er unik. Det er mye svart og kjedelig på gata i Trondheim, så jeg prøver å gi litt farge.

- Hvem er ditt moteikon og hvor henter du inspirasjon?

- Den trenger ikke å være lik min egen, men jeg blir inspirert av andre som kjører sin egen stil. Yndlingsdesigneren min er Del Pozo. Jeg liker materialbruken hans, med kombinasjonen av tykke, tunge stoffer og lette, gjennomsiktige stoffer som organza. Del Pozo holder på identiteten fra sesong til sesong.

Hun liker lette stoffer som organza.  Foto: Marte Kittang

 

- Hva er ditt beste klesoppbevaringstips?

- Jeg liker å vise frem klærne, slik at de blir en del av interiøret. Jeg foretrekker også at de henger, slik at jeg slipper brettekanter.

- Hva synes du om motebildet og motetilbudet blant folk og klesbutikker i Trondheim?

- Jeg synes det er litt grått, kjedelig og monotont ved at alle har på det samme. Flere kunne brukt nisjebutikkene fremfor kjøpesentrene. Folk bør gå i Midtbyen og se de fine frittstående butikkene vi har, for det er mye bra, som Johnnylove, Livid, Lounge og Natasja, som dessverre stenger etter 30 år. Man bør også benytte seg av Fretex og andre bruktbutikker som Prisløs.