Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Her ikledd vintage paljettkjole og klassiske Vans.   (Foto: Helene Mariussen)

Her ikledd vintage paljettkjole og klassiske Vans.   Foto: Helene Mariussen

Kristin utnytter all skapplass hun kan få, og store deler av soverommet er innredet med skyveskap. Hun har også et ekstra rom hvor hun får hengt lange kjoler høyt oppunder taket.   (Foto: Helene Mariussen)

Kristin utnytter all skapplass hun kan få, og store deler av soverommet er innredet med skyveskap. Hun har også et ekstra rom hvor hun får hengt lange kjoler høyt oppunder taket.   Foto: Helene Mariussen

Naglebeltet kan Kristin gjerne bruke med paljettkjolen og Vans-sko.  (Foto: Helene Mariussen)

Naglebeltet kan Kristin gjerne bruke med paljettkjolen og Vans-sko.  Foto: Helene Mariussen

Krisitn hadde en stilperiode hvor hun var inspirert av 50-tallet og pin-up.  (Foto: Helene Mariussen)

Krisitn hadde en stilperiode hvor hun var inspirert av 50-tallet og pin-up.  Foto: Helene Mariussen

Siden soverommet ikke er på mange kvadrat må Kristin stable i høyden. Skohylla er derfor rett over sengen, rett under taket.   (Foto: Helene Mariussen)

Siden soverommet ikke er på mange kvadrat må Kristin stable i høyden. Skohylla er derfor rett over sengen, rett under taket.   Foto: Helene Mariussen

  (Foto: Helene Mariussen)

  Foto: Helene Mariussen

Kristin viser fram sine mange smykker.   (Foto: Helene Mariussen)

Kristin viser fram sine mange smykker.   Foto: Helene Mariussen

  (Foto: Helene Mariussen)

  Foto: Helene Mariussen

Kristin liker både solbriller og klokker.  (Foto: Helene Mariussen)

Kristin liker både solbriller og klokker.  Foto: Helene Mariussen

  (Foto: Helene Mariussen)

  Foto: Helene Mariussen

Masker er pen pynt, selv om man ikke skal på maskeradeball.   (Foto: Helene Mariussen)

Masker er pen pynt, selv om man ikke skal på maskeradeball.   Foto: Helene Mariussen

Dette er Kristins brudeantrekk. Hun trenger ikke noe dyrt og stort, bare det er stilfult.   (Foto: Helene Mariussen)

Dette er Kristins brudeantrekk. Hun trenger ikke noe dyrt og stort, bare det er stilfult.   Foto: Helene Mariussen

Kristins yndlingsklokke.  (Foto: Helene Mariussen)

Kristins yndlingsklokke.  Foto: Helene Mariussen

Inn i klesskapet

Kristin (32) blander både paljetter og nagler: - Jeg kan gjerne være gother og prinsesse samtidig

Livsstil
Kristin Næverdal (32) elsker stilkræsj, og kan kle seg som både gother og prinsesse i samme antrekk. Folk kaller henne vågal, men selv liker hun bare å krasje stiler og skape nye uttrykk.

Dette er første del i trd.by sin store serie "Inn i klesskapet." Her snakker vi med trendsetter som tør å skille seg ut i bybildet.

Når ble du interessert i mote?

– Det begynte for fullt da jeg flyttet til Trondheim i 2003. Jeg kommer fra en liten bygd der man ikke trenger å skille seg ut, så da jeg kom til Trondheim blomstret det litt. Jeg så at flere brukte andre typer klær, utfoldet seg på en annen måte og var litt annerledes.

Hva betyr mote for deg?

– Det betyr personlighet, som betyr mye! Stil er så forskjellig, men om man ser at det er en personlighet bak stilen viser det at du har en mening. Du har et uttrykk, og det spiller ingen rolle om hvem du er i det uttrykket, men man skjønner at du har en mening om ting. Dette liker jeg godt, og det er kanskje derfor jeg kler meg som jeg gjør. Stilen blir en «statement»; her er jeg.

Kan du beskriv din egen stil?

– Kreativ og morsom. Jeg er glad i å matche stiler og krasje plaggene med strukturer og farger. Nagler med paljetter eller sofistikert med rock. Det ene trenger ikke høre sammen med det andre, men på ett eller annet vis får jeg det til å passe. Jeg bruker mye farger, men kan ha noen perioder hvor jeg kler meg veldig «basic» med heldekkende svart, spesielt på vinteren.

LES OGSÅ: Derfor revner jeansen raskere nå enn før

LES OGSÅ: Line (20) strikker bikinier døgnet rundt

Har du bevisst valgt å satse på en look?

– Nei. Hva jeg kler meg med i morgen er kun klærne som bestemmer, tror jeg. Stilen går inn i hverandre, så gotheren og prinsessa er på plass samme dagen. For eksempel bruker jeg Vans-sko sammen med en vintage-paljettkjole jeg kjøpte i China Town i New York. Man skulle tro den ikke var til salgs der den hang tre meter oppå veggen til utstilling. «Når i all verden skulle jeg bruke denne?» tenkte jeg, men jeg har brukt den masse på jobb kombinert med vans og strømper. Jeg bryte ned det "classye" med tøysko.

Hva kommer aldri inn i klesskapet ditt?

– Det er nesten så jeg har lyst til å si støvler, men det begynner jo å bli kult. Nei, vent! Tresko kommer aldri inn i klesskapet mitt. Heller ikke Crocks. Det skal godt gjøres, men man skal aldri si aldri. Plutselig er det på moten også.

Hva er du mest fornøyd med ved din egen stil?

– Tilfeldighetene, og at den er uanstrengt. Jeg liker ikke å planlegge: plutselig så passet plaggene, og så drar jeg på jobb. Jeg legger aldri fram plaggene dagen før. Jeg trenger tiden på morgenen til å være kreativ når jeg står i skapet og kikker. Da kan jeg ofte bytte klær ti ganger før jeg har stilen klar. Det er humøret som bestemmer om det fungerer eller ikke, og det er mye spontanitet i det. Jeg aner ikke hvordan jeg kommer fram til disse kombinasjonene, men de sitter!

Hvem er ditt moteikon og hvor henter du moteinspirasjon?

– Jeg henter mye inspirasjon fra 70-tallet! Jeg er også glad i å følge med å trender, men følger dem aldri slavisk. Hvis jeg får muligheten til å blande trender jeg ser i dag med 70-tallsstilen, er dette det ultimate. Jeg har ikke et spesielt moteikon, og det blir kanskje klisje å si at jeg liker Jenny Skavlans stil? Hun har den uanstrengte stilen, og det hun bruker og lager er kreativt og morsomt. Det er ikke anstrengt mote, og det liker jeg.

Hvilke klesoppbevaringsløsning bruker du og hvorfor?

– Leiligheten vår er såpass liten at løsningene har blitt til underveis, men jeg henger opp mye klær, og det er viktig å bruke høyden når man har liten plass. Gullfunnene mine får henge, mens de dagligdagse klærne får ligge i skapet. Jeg skulle ønske jeg kunne hengt opp alt jeg eier og har, til og med sokkene mine! Det er så oversiktlig, og jeg liker å bla meg fram til det jeg velger å ha på. Klesskapdrømmen hadde vært å eid et slikt stativ de har på renserier, som går i sirkel hvor man bare kunne stått og plukket plaggene.

Hva er ditt beste klesoppbevaringstips?

– Jeg liker godt å sortere i farger, men er også alt for glad i å rote i klærne mine at jeg klarer å holde et system på det. Mange sorterer i plaggtyper, men om man sorterer i farger er det humøret som bestemmer antrekket. Jeg tenker aldri «i dag skal jeg gå i en skjorte». Det går mer på fargekombinasjoner og humøret, og så lenge jeg bruker farger er jeg i godt humør. Går jeg i svart går jeg stilrettet for dette, ellers har jeg en kjip dag for å si det sånn. 

Hva synes du om motebildet og motetilbudet i Trondheim?

– Tilbudet har blitt veldig mye bedre! Butikkene har blitt flinkere til å ta i bruk Instagram og bedre på å bruke kundemassen i stede for modeller. Det stive glorifiserte vi stadig ser har jeg ikke noe tilhørighet til. Kvalitetsmessig har butikkene også kommet seg i Trondheim, og spesielt de små nisjebutikkene. De syns jeg er flotte! Når det kommer til motebildet syns jeg folk har kul stil her i byen. Det er en del svart og litt for mye allversjakker, men ellers syns jeg det er en "casual", behagelig og rolig stil. Det er også kult om folk tør å være mer kreative innimellom. Folk går gjerne i mye "basic", men man må ha det lille ekstra. Det kan være så lite! Den ene lebestiften som krasjer med jakka di. Bruk smådetaljene for hva det er verdt.