Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Marianne tror hennes store interesse for jul startet da hun flyttet for seg selv.  
        
            (Foto: Privat/Montasje)

Marianne tror hennes store interesse for jul startet da hun flyttet for seg selv.   Foto: Privat/Montasje

Marianne (23) begynte å planlegge jula i juni

Livsstil
Marianne Lona Moa fra Harran er over gjennomsnittet glad i jul.

For to år siden startet Marianne Lona Moa bloggen julekula.blogg.no. Man kan mildt sagt si at hun er ekstremt glad i den røde høytiden, og begynte derfor å blogge om det.

- I år begynte jeg vel å planlegge høstens blogginnlegg i juni tror jeg. Jeg hadde ganske god tid i sommer, så da ble det på en måte et tidsfordriv. Sånn personlig begynner jeg vel ikke å planlegge julen før i disse dager, selv om jeg selvsagt har gledet meg veldig til jul helt siden i sommer, sier Marianne, som bor i Trondheim, til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Ferdigpyntet første søndag i advent

23-åringen forteller at hun ikke husker helt når den store interessen for jul startet.

- Kanskje jeg alltid har hatt den. Jeg tror den ble sterkere da jeg flyttet for meg selv, og på en måte fikk ansvar for å "forberede" julen selv. Det synes jeg er veldig moro, sier hun.

Trøndersk storfavoritt slått i julebrus-blindtest

Selv om hun har flyttet for seg selv, drar Marianne hjem til foreldrene sine i ferien.

- Jeg hadde kanskje ikke trengt å pynte så veldig hjemme hos meg selv, men gjør det selvsagt likevel. Siden jeg ikke er hjemme i selve julen, pynter jeg helt ferdig første søndag i advent, slik at jeg rekker å nyte det før jeg drar på juleferie, sier hun.

8 ting vi gleder oss til i førjulstida

Slik ser leiligheten til Marianne ut.   Foto: Privat

Hadde juletre med påskepynt

Siden hun reiser bort, blir det plastjuletre i leiligheten, men ikke noe hvilket som helst tre.

- Jeg har et plastjuletre som jeg har arvet av min oldefar, og det er gjerne fremme til langt ut i januar. For to år siden hadde jeg det frem helt til påsken, og pyntet det med påskepynt etter hvert, men det ble litt for drøyt, forteller Marianne.

Pepperkaker og kanel øker sexlysten

Marianne har bodd alene i fem år og har på den tiden samlet opp en hel del julepynt.

- Jeg har vært veldig påpasselig med farger, og har stort sett bare ting i rødt, gull og hvitt. Det er likevel viktig for meg at det først og fremst skal være koselig, ikke stilrent. Jeg liker hjemmelagde ting best, sier hun.

Dette julemarkedet er blant Europas beste

  Foto: Privat

- Liker stemningen, forventningen og forberedelsene

- Hva er det du liker så godt med jul?

- Alt egentlig. Stemningen, forventningen og forberedelsene. Jeg synes det er så utrolig fint når det er mørkt ute, og man har det varme lyset fra adventsstjerner og stearinlys inne. Spesielt hvis det i tillegg er snø og kaldt ute. Også er jeg generelt veldig glad i å bake og lage ting, så julen er liksom en perfekt unnskyldning for å sitte timesvis på "hobbyrommet", eller lage masse godsaker på kjøkkenet, sier hun.

9 filmer som garantert får deg i julestemning