Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Denne appen skal hindre fyllesmell

Livsstil
- Hvor mye tåler jeg å drikke? Det skal en ny app gi deg svaret på!

Gratisappen "Drikkevett" skal blant annet gi svar på hvor mye en person tåler å drikke, og hva vedkommende har i promille.   Foto: Faksimile app / Shutterstock NTB Scanpix.

Det er Rustelefonen, som er en informasjonstjeneste om rusmidler og rusmiddelbruk, som står bak gratisappen Drikkevett.

- Hvor mye tåler jeg å drikke? Hva har jeg i promille? Hvordan kan jeg unngå å bli for full? Dette er spørsmål mange stiller seg i forbindelse med alkoholinntak. Vi i Rustelefonen får årlig over 2000 henvendelser vedrørende alkoholforbruk, skriver seksjonsleder Sturla Naas Johansen, i en pressemelding.

Følg trd.by på Facebook

Registrer hva du drikker

I promillen registrerer man hvor mange enheter alkohol man drikker i løpet av kvelden. Appen beregner, basert på kjønn, alder og vekt, en promille. I tillegg vil man dagen derpå kunne finne sin makspromille.

– Du kan sette deg en makspromille som du ønsker å holde deg under mens du drikker. I løpet av festen registrerer du hver enhet du inntar i appen, promillen kalkuleres og oppdateres i løpet av hele kvelden. Slik kan man få hint om når det kan være på tide å stoppe å drikke, forklarer Johansen.

LES OGSÅ: Kaloribevisst ungdom kaster seg på farlig drikketrend

Populær i App Store

Appen ble lansert like før helga, og lå i helga på topp 10-lista i App Store. Appen er også tilgjengelig på Google Play.