Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Ensom? Slik kan du få deg venner i Trondheim

Livsstil
Deltar du ikke på fadderuka, eller finner du ikke personer med samme interesser som deg på studiet ditt? Det finnes flere tilbud til deg som er ensom og mangler venner.

Det finnes flere tilbud til deg som er ensom og på leting etter nye venner.   Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

I en undersøkelse fra SSB i 2015 oppgir fire av ti i aldersgruppen 16-24 år og personer over 80 år at de er ensomme. Helseminister Bent Høie har tidligere uttalt at dette er et stort folkehelseproblem, og det prøver flere å gjøre noe med.

Blant annet har nettsamfunn, interessegrupper og foreninger laget egne møtesteder for folk som ønsker seg venner. Noen av disse har vi listet opp her.

Følg trd.by på Facebook

Aktivitetsvenner

Aktivitetsvenner.no er et gratis nettsamfunn som handler om å treffe nye venner (ikke dating). Siden har 25.000 medlemmer og her kan man treffe folk fra samme bosted, folk i samme alder, felles interesser og så videre. Nettstedet oppgir selv at de hjelper mange med å bli mer aktive og sosiale. Tjenesten tilbyr blant annet en rekke aktiviteter på sine sider.

I det siste har de dessuten lagt til Pokemon GO som en av aktivitetene, slik at man kan finne folk å spille sammen med, og dermed få seg nye venner. Aktivitetsvenner.no har flest brukere som er unge voksne, men forteller at den passer like godt for en på 70 år som på 22 år.

LES OGSÅ: Her er det nærmest kø for å fange pokémon om nettene

Nettsamfunnet Aktivitetsvenner.no har lagt til Pokemon Go som en av aktivitetene folk kan bruke for å få seg nye venner.   Foto: Jakob Ellingsen

Venneklubben Trondheim

Venneklubben Trondheim er ei Facebook-gruppe som har mål om å samle mennesker med felles interesser, og de som ønsker å utvide nettverket sitt, i hovedsak ansikt til ansikt. Det er gratis å være medlem og alle aktiviteter/initiativ er basert på dugnadsinnsats uten personlige økonomiske vinninger. Venneklubben er åpen for alle over 18, og det er medlemmene selv som tar initiativ til aktiviteter. Gruppa har nå nærmere 3000 medlemmer på Facebook.

LES OGSÅ: Amalie (22) vil få bukt med ensomhet blant unge. Nå inviterer hun vilt fremmede folk hjem til seg

Carpe Diem

Carpe Diem er en turoperatør for deg som reiser alene, men som ønsker å reise sammen med andre reiseglade på ferie. Nettstedet forteller at man på deres turer kan møte mennesker i akkurat samme situasjon som deg selv.

"Her føler du deg garantert ikke som femte hjul på vogna, slik det er lett å gjøre om du drar på «vanlige» gruppeturer hvor de aller fleste deltagerne er par. Alle opplevelsene du deler med resten av Carpe Diem-gruppen gjør at dere fort blir en sammensveiset gjeng. Sjansen er stor for at du får gode venner på turen", skriver Carpe Diem på sin nettside.

LES OGSÅ: Ensom? Her er stolen som gir deg klem

Røde Kors Døråpner

Røde Kors Døråpner er et tilbud som skal hjelpe tidligere rusavhengige og mennesker med psykiske vansker med å etablere et eget sosialt nettverk. De skriver på sine nettsider at det kan være vanskelig å starte på nytt etter lengre opphold på institusjoner, perioder utenfor skole eller arbeidsliv, eller å på egen hånd bygge opp et nettverk utenfor rusmiljøet. Mange savner noen å gjøre helt vanlige ting sammen med, treffe venner, strikke, male, trene fotball eller gå på tur. Røde Kors har flere aktiviteter man kan melde seg på, og dermed få seg et nytt nettverk.