Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

I denne bildekarusellen kan du se noen av bildene som Aksel-Dev Dhunsi har knipset i India.  (Foto: aksel-dev dhunsi)

I denne bildekarusellen kan du se noen av bildene som Aksel-Dev Dhunsi har knipset i India.  Foto: aksel-dev dhunsi

- Jeg hadde akkurat begynt å lese boken "Opium poppy" av Hubert Haddad. Der man får innblikk hos flyktningbarn og deres tilværelse i barnearbeid. Et par dager ut i boken kom jeg over disse guttene, som virkelig gjorde et inntrykk på meg.  (Foto: aksel-dev dhunsi)

- Jeg hadde akkurat begynt å lese boken "Opium poppy" av Hubert Haddad. Der man får innblikk hos flyktningbarn og deres tilværelse i barnearbeid. Et par dager ut i boken kom jeg over disse guttene, som virkelig gjorde et inntrykk på meg.  Foto: aksel-dev dhunsi

Samme inntrykk kom jeg over på en fjelltur til en liten fjellstasjon i Himachal Pradesh. Der satt det små barn og jobbet med familiens gårdsbruk.   (Foto: aksel-dev dhunsi)

Samme inntrykk kom jeg over på en fjelltur til en liten fjellstasjon i Himachal Pradesh. Der satt det små barn og jobbet med familiens gårdsbruk.   Foto: aksel-dev dhunsi

- Det beste jeg vet er å våkne opp om morgenen, spise frokost, for å så vandre i Indias gater med kameraet mitt. Jeg går vanligvis opp samme gate hver dag og alltid blir jeg stoppet for en liten prat, eller noen som ønsker å bli fotografert.  (Foto: aksel-dev dhunsi)

- Det beste jeg vet er å våkne opp om morgenen, spise frokost, for å så vandre i Indias gater med kameraet mitt. Jeg går vanligvis opp samme gate hver dag og alltid blir jeg stoppet for en liten prat, eller noen som ønsker å bli fotografert.  Foto: aksel-dev dhunsi

Aksel-Dev (19) flyttet til India for å følge farens fotspor

Livsstil
Nå blir det dokumentar av reisen til 19-åringen fra Trondheim.

I november pakket Aksel-Dev Dhunsi (19) fra Trondheim bagasjen og flyttet til India.

- Min far er fra India. Her reiser jeg rundt i hans røtter og gamle fotspor, skriver Dhunsi i en epost til trd.by.

Lik trd.by på Facebook

- Hjemlengsel

19-åringen fra Trondheim beskriver India som sitt andre hjem, og han sier at det var hjemlengselen som var den største motivasjonen til å pakke flyttelasset. Store deler av Dhunsis familie bor nemlig fortsatt i India.

- Jeg har så mye familie at det blir vanskelig å huske alle navnene. Det er derfor veldig bra at alle går under søster og bror, eller onkel og tante, sier Dhunsi.

- Her jeg bor nå er vi en «joint family». Det vil si at vi bor flere familier samlet i et hus. I tillegg bor det flere familiemedlemmer kun 20 meter fra der jeg bor. Samholdet er utrolig å oppleve. Hjemme i Trondheim, så er jeg den eneste av mine fire søsken som bor hjemme hos mamma og pappa. Det er uforståelig for de fleste jeg møter her nede, legger han til.

REISELYSTEN? Dette må du vite før du backpacker!

 

Lager dokumentar

I tillegg til møte familien igjen, så har Dhunsi også et annet mål med reisen. Han er en dyktig fotograf, og kameraet hans var selvfølgelig med i bagasjen.

- Hovedprosjektet mitt handler om tilhørighet. Utslaget kommer til å bli en liten indie-dokumentar om reisen, med fotografiske innspill. Jeg har valgt å kalle den Yatra, som betyr en reise der læringen underveis er like viktig som sluttmålet av reisen. Før reisen ble jeg støttet av to fond, en av de er Midtnorsk Filmsenter. De har kommet med tilbakemelding og kommer til å hjelpe meg videre. Det er veldig gøy, men fører også til et ekstra press på meg, sier Dhunsi.

- Hva har vært det beste med reisen?

- Det beste med reisen så langt er den avslappende forholdet til mennesker og omstendigheter, sier Dhunsi.

- Og det å ta i bruk alle sansene, for her blir man virkelig utfordret uansett hvor man går. Det er lyder, lukter, uvirkelige syn og ikke minst smaker. Maten her er så gjennomført og god, sier Dhunsi.

LES OGSÅ: 8 steder du IKKE bør dra på ferie

LES OGSÅ: - Målet vårt er å ha en omsetning på 100 mill. kroner innen fem år

Aksel-Dev Dhunsi (til høyre), sammen med onkelen og noen av vennene hans.  Foto: aksel-dev dhunsi

 

- Hun var mitt bilde av India

Men turen har ikke bare vært fylt med glede, forteller han.

- Min sterkeste opplevelse skjedde relativt tidlig i oppholdet. Jeg reiste til pappas landsby for å besøke hans tante, som var 114 år gammel. Hun hadde falt ned en trapp, og ville ikke ha i seg noen form for næring. Alt hun ville gjøre var å sove. Dagen etterpå døde hun, sier Dhunsi.

- Kremasjonen og ritualene som ble gjennomført gjorde også stor inntrykk på meg. Jeg hadde aldri sett et dødt menneske før, så dette var både ubehagelig, men en nødvendig erfaring å ta med seg videre, legger han til.

I mai pakker han sammen fotoapparatet og bagasjen, og vender snuten tilbake i Trondheim.

- Da kommer jeg rett fra kulturen i India til 17. mai i Norge. Det blir en stor overgang. Jeg hadde besøk av en kompis i vinterferien her, og det første han sa til meg var at jeg hadde forandret meg, og han var usikker på om det var positivt eller ikke. Da han reiste hjem var han ikke i tvil om at dette var en forandring både jeg trengte, men også noe han tok mye nytte av i en ellers hektisk skolehverdag i Trondheim,  sier Dhunsi.

LES OGSÅ: Slik ble Annette (25) luksusmegler i Dubai

LES OGSÅ: Hva skal du egentlig gjøre når du er ferdig utdannet?