Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Ny tatovering? Ikke tenk på trender og ikke ta den i Tyrkia, er Terje Leistad Heggviks råd.  Foto: Michelle Bjellmo

- Jeg har ennå ikke sett en eneste bra tatovering tatt på ferie i Tyrkia

Livsstil
Har du evighetstegnet, en diamant eller kanskje en fjær tatovert på kroppen? Da er du slett ikke alene.

- Trendene forandrer seg hele tiden. I det siste har vi sett at mange vil ha evighetstegnet, fjær, diamant, ugler, skrift og drømmefangere, sier innehaver av Onkel Henrys tattoo shop i Midtbyen, Terje Leistad Heggvik.

Lik trd.by på Facebook

Da han startet sin karriere som tatovør var det helt andre ting som gjaldt, og tatovering var slett ikke for alle.

- Jeg har holdt på 18 år, og mange ting endrer seg. Det er ikke så tabubelagt å ha tatovering og folk er mer opptatt av at det skal være godt utført arbeid. Likevel er det folk som drar til Tyrkia. Jeg har ennå ikke sett en eneste bra tatovering tatt på ferie i Tyrkia, sier Heggvik og rister på hodet.

Har du tatt en tatovering du angrer på? Da finnes det råd, og disse folka kan fikse det.

Julie Strømsnes, Terje Leistad Heggvik og Elisabeth Naust står bak hundrevis av trønderske tatoveringer.  Foto: Michelle Bjellmo

Personlig kroppskunst

På Onkel Henrys er gjennomsnittskunden gjerne ei jente tidlig i 20-årene. Hun henter som regel inspirasjon på sosiale medier og har en klar tanke om hva hun vil smykke seg med allerede før hun kommer inn døra.

- De fleste har med seg et bilde og vet hva de vil ha. Og vi lager selvsagt det kunden vil ha, men vi prøver alltid å gjøre motivet mer personlig. Man ender alltid opp med et bedre resultat og en mer egenart rundt tatovering om man jobber sammen med tatoveringsartisten for å finne sin egen variant, mener han.

- Hva er det trønderne gjerne vil ha, da?

- Folk vil gjerne ha noe som minner dem om fine ting, eller noe som betyr noe spesielt. Roser er veldig populært for tiden og vi ser at stilen som heter «New Traditional», med klare linjer og sterke farger, er i vinden.

Stilen med klare linjer og sterke farger går igjen - også i rosemotivet Elisabeth Naust har på armen.  Foto: Michelle Bjellmo

- Ikke tenk på trender

Og hvor på kroppen man velger å smykke seg med blekk, er heller ikke tilfeldig.

- Tatoveringer er populært uansett hvor på kroppen det er, men armene og håndleddet er populært. Også tatoveringer på låret for kvinner kommer mer og mer. Vi tatoverer også litt på både hender og hals, men det er nok ikke for alle, mener Heggvik.

En annen som kan en og annen ting om tatoveringer er Trommas. Han vant nemlig pris for disse motivene.

Tatovørene Julie Strømsnes og Elisabeth Naust jobber begge på Onkel Henrys. Og begge har rosemotiv på armene.

- Jeg er utrolig fornøyd med min og synes den er både vakker og feminin. Det er noe som aldri går helt av moten, om det er noe man tenker på, sier Naust.

Roser og diamanter går det mye av på trønderske tatoveringssjapper.  Foto: Michelle Bjellmo

 

For tatoveringsmote er noe man bør ha i bakhodet, mener innehaver Heggvik.

- Trenden kommer og går, men en tatovering er jo for evig. Derfor kan det jo være greit å ta noe personlig som betyr mye for deg enn noe som er kult akkurat nå. Man skal være stolt av kroppskunsten sin – også om 10 år. Det blir jo tross alt en del av deg så snart du setter deg i stolen her.