Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

 

NM-vinner Anders (20) har signert kontrakt med engelsk bokseklubb

Idrett
Etter å ha vært ut og inn av ringen med skader i nesten et år, vant likevel boksetalentet Anders Eggan (20) gull i senior NM i mars. Nå har han signert kontrakt for den Londonbaserte bokseklubben Islington.

Eggan hadde nettopp gått opp en vektklasse før NM, og hadde derfor sine aller første kamper i 75 kg klassen. Den er regnet som den største og hardeste klassen og vinne gullmedalje i, og de fleste han kjempet mot var nærmere 30 år.

– Det var noe av det sykeste jeg har vært med på. På grunn av skadene holdt jeg meg unna alt av kamper før NM. Det var derfor en skikkelig boost å vinne den gullmedaljen.

Sliter du med å komme i gang med treningen? For Christian funket det gull å bruke alderen som treningsmotivasjon

Lyst å være trendy? Denne treningsformen har tatt Trondheim med storm.

Plaget av skader

For skadedramaet startet i april i fjor, da han knuste neven i høyre hånd. Han ble nødt til å trene med venstre hånd, og da ting så lysere ut fikk han et tretthetsbrudd i ryggen. Ikke nok med det så var han uheldig nok til å få kyssesyken og en betennelse i ankelen.

– Det var tungt å trene seg opp, for så å bli dradd tilbake av sykdom og skader. Ingen av skadene var på samme tid heller, forteller Eggan.

Han ble derfor nødt til å planlegge og strukturere treningen slik at han hadde mulighet til å bygge seg opp igjen. Dette med god hjelp av faren som trener.

– Selv om en fysiske formen min ble svekket, fikk jeg mye bedre teknikk etter den perioden. Jeg var derfor på mitt aller beste og sterkeste i NM, og på en veldig rar måte var det positivt å bli skadet.

 

Føles dørstokkmila ekstra lang? Disse yoga-øvelsene kan du gjøre hjemme

Flytter til London

Han valgte å dra til Islington bokseklubb like før NM for å ha oppkjøringen der. Både hans far og han selv merket raskt at samarbeidet fungerte veldig bra. De dro derfor tilbake for å trene en liten periode nå i mai, og da ble tilbudet lagt på bordet.

– Gjennom det kommende året vil jeg få noen kamper for Islington. Den første er allerede i juli på et gallastevne i Tyskland, noe som er utrolig spennende å få muligheten til.

Anders Eggan ser på mulighetene for å flytte nedover, men leter fremdeles etter en plass å bo. Klubben hadde også tilbudt han å bo på gymmen, men han ønsket noe litt mer stabilt. Foreløpig blir det en del pendling frem og tilbake mellom Trondheim og London, men det viktigste for han nå er å trene seg opp og få matching på sitt nivå.

– Det fine med Islington er at flere som bokser der er på samme nivå som meg, eller bedre. De som er i vektklassen min har skyhøyt nivå, noe som gjør at jeg får utfordret meg selv. Vil man bli best, må man trene med de beste.

Etter ni år med faren som fast trener, blir det noe helt annet å dra til London påpeker han. To ganger om dagen hver dag har vært faste treningsrutiner for far og sønn, men nå er det over.

– Vi er et utrolig bra team, og pappa er en skikkelig flink trener. Han vil jo komme nedover til London når han har mulighet, og det setter jeg stor pris på. Han mener dette er det rette, dersom jeg vil utvikle meg.

Ekspertene er ikke i tvil - derfor bør du løpe i terrenget.

Prioritereringer

Skal man bli toppidrettsutøver, mener Anders Eggan man er nødt til å prioritere bort mye. Selv føler han at han prioriterer bort det meste, og fester eller lange kvelder med kompiser kommer i andre rekker.

– Føler man at man går glipp av noe, burde man vurdere hva man egentlig vil. Hvis du brenner for noe, så vil du ikke noe annet uansett, det skal føles riktig uansett hva du prioriterer bort.

Han legger til at det likevel er viktig å være sosial, og å kose seg selv om man satser høyt. Men selv føler han bare at han lever en livsstil han liker og trives med.


FLERE TRENINGSSAKER:

Nettopp startet med løping? Da bør du også trene dette

Fem gode tips for å holde treningsmotivasjonen oppe

Trøndere drømmer om å erobre Europa med sykkeldeling