Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

I helga arrangeres NM i vektløfting i Trondheim. Her er Mari Rotmo fra NM i fjor.  
        
            (Foto: Tryggve Duun)

I helga arrangeres NM i vektløfting i Trondheim. Her er Mari Rotmo fra NM i fjor.   Foto: Tryggve Duun

Rekordmange skal rykke og støte mot hverandre i helga

Idrett
175 utøvere skal konkurrere i helgas norgesmesterskap i Trondheim.

- Det er det største NM i vektløfting som har vært arrangert noen gang. Tidligere har det vært mellom 160-165 utøvere, med noen frafall. I år er det meldt på 175 utøvere, sier arrangør og leder for Trondheim atletklubb, Tryggve Duun.

Følg trd.by på Facebook

Løftes inne på hotellet

I helga arrangeres det NM i vektløfting i Trondheim. 175 utøvere er påmeldt til NM senior og veteran 19. til 21. februar, noe som er et rekordstort deltakerantall. Arrangementet vil finne sted på Clarion hotell og Congress i Trondheim. Det starter klokken ni alle dagene, og ifølge arrangøren kan alle som vil komme og se på vektløfterne.

- Det er litt spesielt med dette arrangementet, det har ikke skjedd før at NM har vært på hotellet. Det skal være i Congress-hallen, så det vil heldigvis ikke merkes for de andre på hotellet, sier Duun.

LES OGSÅ: - Fitness tok over livet mitt.

Flest jenter

Trondheim Atletklubb stiller selv med 33 deltakere på konkurransen, 25 seniorer og ni veteraner. Det er deltakerrekord for en klubb å stille så mange på NM, og det gjør de da til den største klubben som deltar i helga. I år stiller de faktisk flere jenter enn gutter.

- Det er en generell trend i samfunnet at jenter trener mer vekter, og at jenter også kan trene vekter. Jeg tror vi kan ta medaljer for kvinner, men medaljesjansen for herrer er ikke like stor, sier han.

LES OGSÅ: - Mange vil heller trene hjemme, enn å dra til et fullpakket treningssenter.

Tidligere har det vært egne veteranmesterskap, men i år blir det todelt, og både senior og veteran konkurrerer den samme helga.

- Veteranløfterne er som regel trenere i klubben, og nå slipper de å dra to helger, sier arrangøren.

Ingrid (24) er den eneste i Trondheim med denne hobbyen.