Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Nå skal det bli lettere for unge å få fjernet bilder

Aktuelt
Dukker det opp bilder av deg på Google som du skulle vært foruten? Nå forenkles personvernet for unge.

Google endrer på kravene for å få fjernet bilder fra søkeresultatene.  Foto: MIKE BLAKE

I et innlegg på sine egne sider varsler Google flere endringer for sine yngste brukere, og den viktigste av dem er trolig et forenklet personvern for de unge. Det skriver tek.no.Fra nå av skal det nemlig være slik at unge mellom 13 og 18 år ikke trenger å oppgi noen grunn for å kreve bildet sitt fjernet fra søkeresultatene hos Google. Dette er også en løsning som mindreåriges foresatte skal få tilgang til.

Under EUs regler for «rett til å bli glemt», kan man allerede i sak få fjernet søkeresultater. Det omhandler derimot i hovedsak om belastende eller misvisende innhold, som fjernes etter Googles egne vurderinger.

Fra nå av skal altså kravene til begrunnelse fra de yngste fjernes.