Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Arian (18) fra Trondheim er en av åtte som kom inn: - Jeg jubler ennå

Aktuelt
- Da vi gikk på barneskolen, ble det sett på som veldig feminint. Jeg hadde ikke noe problem med å være feminin, men det var mange gutter som ikke turte å danse, sier Arian Etemadi.

Arian Etemadi fra Trondheim har kommet inn på prestisjefylt skole.   Foto: Privat

I niendeklasse ble 18-åringen fra Trondheim introdusert for dansen. Da begynte han å ta klassiske timer på Step By Step.

– Jeg kjente mye på at jeg hadde funnet lidenskapen min for sent i livet, men etter hvert bestemte jeg meg for å kjøre på. Jeg er så glad for at jeg valgte å gå danselinja på Katta. Det er den desidert beste skolen, sier Arian, som akkurat er ferdig med å være russ.


Av 127 søkere, var det bare åtte som kom inn. Ingelin (17) fra Trondheim er en av dem

Sommeren 2018 fryktet Ingelin Sandnes Knutzen at drømmen hennes skulle bli knust. - Vi brukte mye sminke, men jeg gråt hele tiden og så ikke ut, sier hun.


Kontrabeskjed

Etter videregående har han lyst til å fortsette med dansen. Etter tre auditionrunder og et intervju, fikk Arian imidlertid avslag på søknaden sin om studieplass på danseavdelinga ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO).

Etter tre år på danselinja ved Trondheim Katedralskole,var ikke Arian i tvil om at han ville fortsette med dansen.   Foto: Mina Eriksen

– Jeg hadde havnet på venteliste, og ble egentlig helt knust. Da tenkte jeg at alt håp var ute, og at jeg heller fikk prøve igjen neste år, sier 18-åringen.

Men tirsdag tikket det inn en gladmelding i mail-innboksen.

– Der sto det at jeg hadde fått plass likevel. Det er den sykeste nyheten jeg kunne fått. Jeg jubler ennå og er veldig glad, sier Arian og ler.

Av hele 141 søkere, er Arian en av åtte som har kommet inn på den prestisjefylte skolen. Ifølge danselærer ved Trondheim Katedralskole, Elke Selnes, er det ikke bare bare å komme inn på KHiO.

– Det er en stor bragd. Vi er superstolte, sier hun.


- Vi skal kjøre en annen stil og ønsker å nå ut til et yngre klientell

For syv år siden bestemte Monica Berge og Elisabeth Rendall seg for å åpne sin egen bedrift. Nå utvider de.


Eneste gutt i klassen

Da Adrian starta på danselinja, var han den eneste gutten i klassen. I klassen over han var det to, og i tredje klasse var det også to.

– Vi var fem totalt. Så mange gutter har det nok aldri vært på danselinja, tror jeg, sier Arian, og legger til.

– Da jeg starta, tenkte jeg at det var litt synd at jeg var den eneste. Jeg har ikke hatt noen å strekke meg etter på samme måte som de andre. De andre i klassen har hatt en helt annen drive og konkurranseinstinkt enn meg. Men jeg er veldig glad for alle de gode jentevennene jeg har fått.

Arian håper at flere gutter finner glede i å danse.  Foto: Mina Eriksen

– Hvorfor er det så få gutter som danser, tror du?

– Da vi gikk på barneskolen, ble det sett på som veldig feminint. Jeg hadde ikke noe problem med å være feminin, men det var mange gutter som ikke turte å danse. Det er så synd at foreldre ikke kan pushe gutter til å gjøre noe kreativt, i stedet for at alle skal spille fotball.

På KHiO skal Arian ta en bachelorgrad i samtidsdans, og har store ambisjoner om å leve av dansen.

– For meg er det den mest spennende stilen fordi den byr på evig utvikling. Jeg har lyst til å utforske meg selv videre og hva jeg vil. Dansen er aldri et sted der det stopper. Det blir liksom aldri bra nok, og det er nok derfor jeg liker det så godt. Det er ikke noe sluttmål.


Trondheims unge jobbtalenter:

21 år gamle Marius fra Trondheim er leder: – Et godt tips er å bare kaste seg ut i det

Trd.by er stadig på utkikk etter nye jobbtalenter. Denne uka har vi snakket med Marius Tangen.