Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

– Jeg har alltid vært sjenert, og hadde ikke sett for meg at jeg skulle tørre dette

Aktuelt
Da koronautbruddet kom, så Nicole Leyton fra Stjørdal på det som en mulighet til å gjøre noe hun aldri hadde sett for seg.

Nicole Leyton fra Stjørdal er semifinalist i årets utgave av Miss Norway.  Foto: Fotograf Aunan

– Jeg hadde lyst til å komme meg ut av komfortsonen, bidra i samfunnet og forbedre meg som person, sier 27-åringen.

Da koronapandemien brøt ut, studerte hun moteledelse i New York. Hun fikk fullført førsteåret i bachelorgraden, men har satt resten på vent og flyttet tilbake til Stjørdal.


Camilla (21) er semifinalist i Miss Norway: - Ikke alle vet hva det handler om

Camilla Mecifi-Solheim tror mange synes at missekonkurranser er overfladiske. - Mange ser nok kun damer i kjoler og høye hæler, men det er mye mer, mener 21-åringen.


Alltid hatt lyst

Nå er hun en av 21 semifinalister i Miss Norway 2021.

– Jeg har alltid hatt litt lyst, men ikke turt å melde meg på. Da korona kom og jeg måtte flytte hjem, tenkte jeg at det var en gyllen mulighet. Jeg har satt studiene på pause, og har ikke så mye å ta meg til. Da kan jeg bruke tiden på noe fornuftig, sier Nicole.

Helt siden hun var liten har hun sett på missekonkurranser i USA. Før hun bega seg ut på Miss Norway-eventyret i februar i år, hadde hun ikke noe erfaring selv – verken som modell eller med missekonkurranser.

– Jeg har alltid vært interessert i mote og sminke, men utover litt bildetaking med venner til Instagram, har jeg ikke noe erfaring. Det har med andre ord vært både morsomt og utfordrende hittil. Alt er nytt, sier hun og ler.

Dommerne vurderer deltakerne etter en rekke kriterier. Uttak til finalen vurderes etter hvor mange poeng Nicole og de andre samler gjennom å blogge, ta kurs, gjøre veldedighetsarbeid og skaffe sponsoravtaler. Miss Norway skriver på sine nettsider at det var nærmere 100 påmeldte til årets utgave av konkurransen. Hvem som blir finalister avgjøres i mai, og om alt går etter planen skal finalen avholdes i august.


Slik skal det se ut når 32 nye leiligheter bygges i Midtbyen

Slik vil det se ut når tre etasjer med nye leiligheter skal bygges og en gammel bilheis forvandles til studenthybler - midt i Midtbyen.


Opptatt av mental helse

– Jeg er opptatt av indre og ytre skjønnhet, men også mental helse og at vi skal ta vare på oss selv. Det, i tillegg til dyrs rettigheter, er mine hjertesaker, sier Nicole.

Etter deltakelsen i Miss Norway har hun gjort veldedig arbeid på Frivilligsentralen på Stjørdal. Hun har også lyst til å bli brakkevert hos Dyrebeskyttelsen. Nicole er opprinnelig fra Chile, men flyttet til Stjørdal da hun var åtte år gammel.

– Jeg har alltid vært sjenert, og hadde ikke sett for meg at jeg skulle tørre å delta i Miss Norway, selv om det har vært en drøm lenge.

Hittil har hun kun fått positive tilbakemeldinger på deltakelsen, men har forståelse for at noen synes missekonkurranser kan virke overfladiske.

Nicole tror det er mange som ikke forstår at missekonkurranser handler om mer enn utseende.   Foto: DB Foto

– Jeg tror nok mange misforstår. Nå handler det mye mer om å gjøre en innsats enn tidligere. Det handler ikke kun om utseende, og vi blir utfordret til å gjøre noe mer positivt enn å kun stille opp i en kjole, sier Nicole, og legger til:

– Samtidig må folk få ha sin mening. Jeg kan ikke forandre det, men synes det er viktig å vise at Miss Norway er mer enn det overfladiske.

Nicole forklarer at tidligere Miss Norway-vinner Mona Grudt er forbildet hennes.

– Hun er fra Stjørdal og det er jo kult for meg. I tillegg har hun alltid vært en dyktig modell og flink i alt hun driver med, mener Nicole.


I sommer måtte de stenge. Nå åpner de på nytt i Midtbyen

- Vi hadde en redningsplan, men da korona kom ble det veldig vanskelig, sier Tony Jacobsen.