Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Camilla (21) er semifinalist i Miss Norway: - Ikke alle vet hva det handler om

Aktuelt
Camilla Mecifi-Solheim tror mange synes at missekonkurranser er overfladiske. - Mange ser nok kun damer i kjoler og høye hæler, men det er mye mer, mener 21-åringen.

Camilla Mecifi-Solheim er semifinalist i Miss Norway 2021.   Foto: Privat

Hun er semifinalist i Miss Norway 2021 sammen med 20 andre damer. Helt siden hun var liten har hun sett på missekonkurranser i USA, og hatt en drøm om å være med selv.

– Jeg er veldig glad i å gå i høye hæler og i fine kjoler, noe som var litt av grunnen til at jeg meldte meg på. Men jeg tror også det kan hjelpe meg å bli et bedre menneske, sier Camilla, som er halvt trønder og bor i Oslo.


Mari (32): – Jeg skjemmes ikke lenger over å ha denne diagnosen. Det er mange som har den

Da Mari Sætherhaug sluttet på p-piller og raste opp i vekt, skjønte hun at noe var galt.


Ikke noe modell-erfaring

Da Camilla så søknadsannonsen til Miss Norway 2021, bestemte hun seg derfor å melde seg på.

– Jeg har ikke noe modell-bakgrunn, men har alltid vært skikkelig interessert i sminke og fashion. Jeg liker å bli tatt bilder av. Akkurat nå studerer jeg fransk, og vil enten jobbe med språk eller beauty når jeg blir eldre, sier hun.

For å kvalifisere seg til finalen, må semifinalistene være aktive på sin egen Miss Norway-blogg. I tillegg handler det om å få sponsorer, drive med frivillig arbeid og engasjere seg. Slik får de poeng som kan avgjøre om de kommer seg videre til finalen.

Camilla studerer språk, og vil enten jobbe med det eller innenfor skjønnhetsbransjen når hun blir eldre.   Foto: Privat

Mandag ligger Camilla på en 8. plass på aktivitetslista. Miss Norway skriver på sine nettsider at det var nærmere 100 påmeldte til årets utgave av konkurransen.

– De andre er veldig flinke og jobber hardt, og jeg er spent på hvordan det kommer til å gå framover. Jeg håper jeg kommer meg videre til finalen. Nå står catwalk-kurs for tur, så det blir spennende, sier Camilla og ler.

Pressekontakt i Miss Norway, Knut Yrvin, sier til Trd.by at finalen skal avholdes i august om alt går etter planen og korona ikke setter en stopper for det hele. Hvem som går videre til finalen skal være klart i slutten av mai.


Da Nora Emilie (22) fikk forespørselen, kom det som et sjokk: - Det er en kjempetøff konkurranse

- Jeg har egentlig alltid vært veldig sjenert og tilbaketrukket, så det er et skikkelig spark i rumpa.


Tror mange dømmer

Camilla tror mange synes at missekonkurranser er overfladiske, og at det kun handler om jenter som går i høye hæler og i fine kjoler. Det handler om mye mer ifølge henne.

– Mange tenker nok at det er noen overfladiske greier, men det er nok mange som ikke vet hva det dreier seg om også. De ser damer i høye hæler og fine kjoler, men vi legger ned mye arbeid bak. Det handler ikke bare om å se bra ut, men også om å hjelpe andre, sier 21-åringen.

Camilla mener at det ligger mye mer bak missekonkurranser enn høye hæler og kjoler.   Foto: Memography.foto

Hjertesaken hennes er å hjelpe de hjemløse.

– Jeg har lyst til å inspirere andre til å ikke glemme dem. Alle mennesker har krav på mat og et hjem. Vi kaller oss verdens rikeste land, og da mener jeg at vi ikke burde ha hatt hjemløse. Det vil jeg bruke stemmen min til, sier Camilla, som gjerne skulle ha gjort mer frivillig arbeid enn det hun gjør nå.

– På grunn av pandemien har det vært vanskelig å melde seg som frivillig. Jeg kunne for eksempel ha tenkt meg å besøke eldre på sykehjem, men det utgår. Akkurat nå har jeg meldt meg til et tiltak som handler om å få barn og ungdommer i aktivitet, sier hun.

- Har du fått noen negative tilbakemeldinger på deltakelsen så langt?

– Ikke i det hele tatt faktisk, men mange som driver med dette blir dømt. De som dømmer andre fokuserer kanskje på det negative, men jeg har valgt å fokusere på det positive ved missekonkurranser. Vi kan få en mulighet til å bruke stemmen vår til noe fint.