Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

På grunn av smittevernhensyn var det lange køer utenfor en rekke butikker under årets Black Friday. Her fra kjøpesenteret Oslo City i Oslo.   Foto: Heiko Junge / NTB

Virke: Rekordsterk black week

Aktuelt
Årets black week-omsetning ble rekordhøy, men selve black friday gikk kraftig ned. – Nordmenn flest tok ansvar og spredde handlingen utover tilbudsuken, sier Virke.

Butikkomsetningen i kjøpesentrene i løpet av Black Week økte med nær ni prosent i år sammenlignet med i fjor.

Samtidig opplevde butikkene en nedgang på nær 30 prosent på selve black friday.– Utviklingen fra black friday til black week har skjedd over mange år, men det kan se ut som at den er forsterket av smittevernsomsynene i år. Resultatene for black week og de første fire ukene i november er sterke, og viser at nordmenn ikke lar pandemien stoppe julehandlingen, sier direktør Harald Jachwitz Andersen i Virke Handel.

Det var spesielt butikker som selger mat og drikke, samt produkter til hus og hjem som gjorde det sterkest i løpet av årets black week. I kles-, sko- og veskebutikkene falt omsetningen med over 16 prosent.