Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Tysk domstol: Techno er musikk

Aktuelt
Techno-fans har neppe har vært i tvil om at det de hører på er musikk, og nå har de fått rettens medhold – i en sak som egentlig handler om moms.

Techno-klubbenes DJ-er gjør mer enn å spille låter. De skaper sitt eget lyduttrykk og bør derfor slippe unna med samme momssats som konsertlokaler, konkluderer den tyske domstolen.   Foto: Håkon Mosvold Larsen

Den føderale skattedomstolen BFH har på ingen måte oppnevnt seg selv til smaksdommer, men har sett på om technoklubber bør få lavere moms, slik som konsertarrangører gjør. Blant saksøkerne, som mente de var urettferdig behandlet, var den legendariske klubben Friedrichshain. Og de vant altså fram.


«The Undoing»-aktuelle Hugh Grant: Overrasket over at regissøren ville jobbe med ham igjen

Hugh Grant, for tiden å se i HBO-serien «The Undoing» der han spiller mot Nicole Kidman, er overrasket over at den danske regissøren Susanne Bier ville jobbe med ham igjen.


– DJ-er gjør mer enn å spille låter, de fremfører sine egne musikkstykker ved bruk av instrumenter, i utvidet forstand, og skaper nye lydsekvenser som har sin egen karakter, heter det i dommernes konklusjon 29. oktober.

Dermed kan nattklubber slippe unna med 7 prosent moms på billetter i stedet for 19 prosent, som har vært satsen så langt. Det er en god nyhet i et tungt år, der klubber har måttet holde stengt i over et halvt år på grunn av pandemien.


Candy People trekker tilbake godteri

Godteriet «S-märke surt skum» tilbakekalles fra markedet etter at det er funnet en metalltråd i en pose.