Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Elisabeth åpner ny interiørbutikk i Midtbyen

Aktuelt
- Dette har vært målet hele veien, men nå var tiden inne for å satse, sier Elisabeth Sofie Hovde.

Fredag åpner Elisabeth Hovde interiørbutikk i Midtbyen.   Foto: Synne Mauseth

I slutten av august åpnet hun pop up-butikk i Strå Blomsterverksted sine lokaler på Bakklandet. I begynnelsen av 2019 etablerte Hovde nettbutikken bordfolk.no, men i august kunne kundene besøke butikken fysisk i tre uker.

– Den første mandagen, da vi åpnet opp, var det som om alt klikket på plass. Det er trygt å tenke at man vil satse, men det er ikke før man faktisk gjør det at det blir litt skummelt, sier hun og ler.


Elisabeth åpner pop-up-butikk på Bakklandet

- Da ideen kom opp, foreslo jeg at jeg kanskje kunne prøve meg, sier Elisabeth Sofie Hovde.


Permanent butikk

I august begynte dermed ballen å rulle. Hovde forteller at hun fikk gode, genuine tilbakemeldinger fra kundene.

– Uten dem hadde jeg nok ikke turt å satse. Jeg fikk inntrykk av at det er rom for en slik butikk i Midtbyen og at folk ønsker å støtte opp om de små bedriftene, legger hun til.

Etter å ha hatt pop up-butikk, turte Elisabeth å ta steget.   Foto: Synne Mauseth

Fredag åpner hun Bordfolk i Dronningens gate, og butikken har kommet for å bli denne gangen.

– Jeg ringte rundt til flere, men det var ikke lett å finne et lokale. En søndag formiddag, da regnet pøste ned, kjørte jeg og mannen min gjennom gata. I sidesynet fikk jeg øye på skiltet i vinduet, og da skjønte jeg med en gang at det var her jeg skulle være, sier hun og smiler.


– Jeg har tre unger som har vokst opp i butikken. Det blir rart å forlate

Jakob Kaas flytter butikken fra Nonnegata hvor han har holdt til de siste fem årene.


Fokus på mat

Hovde har studert på Fotofagskolen i Trondheim, og har bakgrunn som fotograf. I en skoleoppgave bestemte hun seg for å lage en kokebok, og det ble også begynnelsen på Bordfolk.

– Jeg er veldig glad i «simple and slow living»-konseptet, i tillegg til at bøker og foto alltid har vært min greie. Jeg vil at dette skal være en plass hvor folk kan komme med lave skuldre, svarer Hovde på spørsmål om hvilken type butikk Bordfolk er.

– Jeg er veldig glad i «simple and slow living»-konseptet, sier Elisabeth.  Foto: Synne Mauseth

– Det er jo en interiørbutikk. Den dekker ikke alle rommene i huset, men de rommene som handler om å være sammen – som stue og kjøkken. Fokuset er på mat, legger hun til og smiler.

I butikken selger hun alt fra bilder og bøker til kjøkkenredskaper og skåler.


Torvet i Trondheim til topps: – Vi er stolte over å ha vunnet

– Prosjektet har få, men sterke elementer. Området har en soneinndeling som gjør det enkelt for alle å orientere seg, skriver juryen, som mener at Torvet har fått en varig utforming som kan stå seg i et 100-årsperspektiv.


Ga en pekepinn

Hovde har fram til nå jobbet på Strå Blomsterverksted. Nå satser hun alt på Bordfolk.

– Jeg hadde nok ikke turt å ta steget hvis det ikke hadde vært for pop up-butikken. Men omsetningen der ga meg en pekepinn på at dette var mulig, forklarer Hovde som skal få hjelp av sin 18 år gamle datter med å stå i butikken.

Butikken som åpner opp i Dronningens gate har lenge vært en drøm for Elisabeth.   Foto: Synne Mauseth

Etter å ha drevet nettbutikken i snart to år er hun også trygg på konseptet.

– Og skulle det ikke gå, har jeg heldigvis en fot til å stå på med fotograferingen, sier Hovde og ler.