Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Like under halvparten av dem mellom 18 og 25 år sier de er for et midlertidig forbud mot hjemmefester, kommer det fram i en ny spørreundersøkelse gjort for NRK.   Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Nær halvparten blant unge voksne vil ha midlertidig forbud mot hjemmefester

Aktuelt
47 prosent av unge voksne mellom 18 og 25 år mener det burde være forbud mot hjemmefester inntil videre, melder NRK.

Det framgår av en spørreundersøkelse Kantar har gjort for kanalen.

Samtidig sier 38 prosent at de er uenige i at det bør innføres et slikt forbud, mens 13 prosent ikke har gjort seg opp noen mening.


Helsesista advarer mot selvmordsvideo på Tiktok

Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, varsler om en selvmordsvideo som trender på Tiktok.


De siste ukene har det vært flere oppslag om at ungdommer har møttes i større grupper til private fester. Men i spørreundersøkelsen oppgir nesten 77 prosent at de ikke har vært på fest der flere enn anbefalt har møtt opp mens landet har vært underlagt strenge smittevernrestriksjoner.

52 prosent av de spurte sier også at det ikke er greit å dra på fest der det er mindre enn 20 personer, om man ikke kjenner alle som kommer. Omtrent like mange, 49 prosent, sier de ikke kommer til å delta på fester før myndighetene sier det er tryggere.

Godt over en tredel av de spurte, 37 prosent, sier de ønsket seg strengere tiltak fra myndighetene i perioden fra landet stengte ned i mars og fram til midten av juni. 54 prosent mente restriksjonene var passende.

Hele 97 prosent sier de har respektert rådene rundt smittevern og -spredning.


Dette kan forverre angst og depresjon

Åtte prosent av de som har prøvd mindfulness, får negative effekter.


Nesten halvparten, 48 prosent, mener det ikke var greit å dra på fest mens det var få smittede i landet, mens 29 prosent sier de synes det var greit.

Undersøkelsen ble gjennomført mellom 13. og 18. august. 1000 personer ble intervjuet, og utvalget skal være representativt for befolkningen som helhet, etter å ha blitt vektet med hensyn til alder, kjønn og geografi.