Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

71 prosent av kvinnene svarte at de aldri ville få en lederposisjon, mot 29 prosent av mennene.  Foto: Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Studentundersøkelse: Flere menn enn kvinner har lederambisjoner

Aktuelt
Ni av ti menn har ambisjoner om å bli ledere, mot åtte av ti kvinner, viser en undersøkelse med landets økonomistudenter.

Av dem som svarte at de i utgangspunktet ikke hadde ambisjoner om å bli leder, svarte 71 prosent av kvinnene at de aldri ville få en lederposisjon, mot 29 prosent av mennene, skriver Dagens Næringsliv.

53 prosent menn mot 26 prosent kvinner ønsker å starte egen virksomhet. Dette kobler undersøkelsen til at kvinner er mindre risikovillige enn menn.Til sammen svarte 597 økonomistudenter på undersøkelsen som ble utført av interesse- og arbeidstakerorganisasjonen Econa. Den er sendt ut til medlemmer som studerer økonomifag på bachelor- og masternivå ved ti av landets største økonomistudiesteder, og det er en overvekt av masterstudenter som har svart.

Selv om svardeltakelsen på 20 prosent ikke er så veldig høy, understreker avdelingsleder for fag og samfunnspolitikk i Econa, Maria Østerhus Lobo, at utvalget er representativt. Organisasjonen har 22.000 medlemmer.

– Resultatene viser et stort problem. Her har utdannelsesstedene et stort ansvar, sier hun.


Press, utbrenthet og søvnløse netter: Slik er det å satse som ung gründer

De har ofret tid med familie og venner, jobbet i flere hundre timer, og kjent på presset for å levere. Vi har møtt tre gründere på som forteller om hvordan og hvorfor de har satset.