Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

- Jeg har alltid hatt en drøm om å vinne Miss Univers, sier Nina (24).   Foto: Nobra Foto

Trønderske Nina (24) er finalist i årets Miss Norway

Aktuelt
Som eneste finalist fra Trøndelag, er Nina Silsith Bye (24) fra Levanger klar for å vinne både vinne Miss Norway og Miss Universe.

- Det er kanskje litt klisjé å si, men helt siden jeg var en liten jente og så på Miss Norway med mamma, har jeg hatt lyst til å delta. På den tiden trodde jeg at det bare var en skjønnhetskonkurranse, men skjønte da jeg ble eldre at det handler om mer enn vakre kjoler, sier Bye.

Miss Norway, tidligere kjent som Frøken Norge, er en nasjonal skjønnhetskonkurranse. Vinneren sender deretter videre til Miss Universe, den internasjonale kåringen.Barndomsdrøm

- Å vinne Miss Universe er jo egentlig en barndomsdrøm. Jeg hadde egentlig lagt det fra meg, og tenkte heller på karriere da jeg begynte på videregående. Men for noen år siden så jeg showet nok en gang, og for første gang lyttet jeg til det deltagerne sa. Da skjønte jeg hvor mye de har gjort rundt om i verden, og at de alle jobber for veldedighet, sier hun.

Det var da Bye bestemte seg for at hun også ønsket å konkurrere i skjønnhetskonkurransen.
Winnie (23) opplevde vold i nære relasjoner - nå vil hun være et forbilde for andre

Winnie Cooper (23) skal delta i årets Miss Norway. - Det er ikke så enkelt som mange tror. Du må jobbe knallhardt, forteller hun.


Mental helse

Hver deltager har hvert sitt felt de kjemper for. Bye har valgt mental helse som sitt fokusområde i konkurransen.

- Jeg mener at mental helse behøver et mye større fokus enn det får nå. Selv om det er et stort problem både i Norge og i verden, blir det ikke tatt seriøst nok, mener Bye. Hun forteller at hun selv har familiemedlemmer og nære venner som har slitt mentalt.

- Ei barndomsvenninne av meg som sleit mye psykisk, begynte til slutt med narkotika. Hun ble utstøtt av vennegjengen. Sånn ønsker jeg ikke at man skal ha det. Den psysiske helsen skal bli tatt like alvorlig som den fysiske. Om man ikke blir tatt alvorlig kan det få alvorlige konsekvenser, sier hun.
Vinneren er kåret: Dette er årets russelåt i Trondheim

16 366 stemmer er talt opp - og vinnerskolen kan krone seg med med tittelen «Årets skolelåt i 2019»!


«In it to win it»

Da konkurransen startet var de til sammen 180 påmeldte. Nå er det kun åtte igjen. 27. juli kåres vinneren som skal representere Norge i enten Miss World eller Miss Universe.

- Det er i Miss Universe at plattformen din virkelig starter. Det er drømmen å gå videre, sier hun, og fortsetter:

- Selvfølgelig er jeg stolt over å ha kommet så langt. Men jeg er «in it to win it», ler hun. Jeg har jobbet hardt de siste månedene med konkurransen, og det er mye arbeid som må gjøres. Men det er verdt det, for jeg ønsker virkelig å jobbe for at mental helse skal få mer fokus i verden. Det er en kamp det er verdt å kjempe.


Innlegg:

Mathilde (26): - Da jeg var 12 år ble jeg stemplet som «hu kristne» i klassen

- Selv med alkohol i blodet kunne jeg ikke å la være å snøvle et halvhjertet forsøk på å formidle min tro og hvem Gud var for meg.