Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Her fra Berg studentby i Trondheim.  Foto: Illustrasjonsfoto: Marianne Tønset

Færre studenter står i boligkø

Aktuelt
10.612 studenter står nå i kø for å få studentbolig. Det er 1.720 færre studenter enn på samme tid i fjor.

Tallene kommer fra en oversikt Norsk studentorganisasjon har laget i samarbeid med studentsamskipnadene i Norge.


Fem ting du bør vite når du skal leie bolig

Har du planer om å leie? Dette er reglene du må passe på.

 

– Det er bra at færre studenter er i studentboligkø. Over 10.000 studenter som venter på studentboliger i studiestarten er allikevel altfor mange. De første ukene skal brukes til å bli kjent med medstudenter og faget ditt, ikke til å stresse med å finne et sted å bo, sier leder Håkon Randgaard Mikalsen i Norsk studentorganisasjon i en pressemelding.

Studentorganisasjonen viser til at regjeringen over tid har satset på bygging av studentboliger, og at det er én av grunnene til at det i år står færre studenter i kø. De mener likevel at behovet er større enn antallet boliger som bygges i dag.

– Behovet for flere studentboliger er fortsatt veldig stort. Hvis regjeringen og Stortinget fortsetter å øke antall studieplasser, må de også øke byggetakten de neste årene. Vi må kunne konsentrere oss om studiene og ikke om å finne et sted å bo, selv om vi blir flere studenter, sier Mikalsen.


Mange studenter kan droppe innboforsikring

Hvert år i august flytter flere tusen unge hjemmefra for å ta videreutdanning. Mange studenter flytter på hybel eller i leilighet for første gang, men ikke alle trenger å skaffe seg innboforsikring.