Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Virkelighetens Diana, med prinsene Harry (7) og William (9) i 1991. En ny film kalt «Spencer» nærmer seg innspilling i 2021 – i Tyskland og med amerikanske Kristen Stewart som Diana.   Foto: Hans Deryk / AP

Lover britiske skuespillere i en ny film om prinsesse Diana – etter storm i sosiale medier

Kultur
«Diana»-filmmakere lover at det blir britiske skuespillere i filmen – der Diana spilles av en amerikaner og opptakene skjer i Tyskland

Det skapte nemlig full storm i sosiale medier torsdag, da det ble søkt etter unge gutteskuespillere til rollen som prins William – i filmen 11 år gammel.

I annonsen sto det at britiske skuespillere ikke kunne søke om rollen, angivelig «på grunn av nye Brexit-regler fra 1. januar 2021». Da trer Storbritannia ut av EU, og en ny avtale som sikrer fri ferdsel og arbeidstillatelse er fremdeles ikke på plass.


Raser mot «The Crown» – mener Netflix-serien bør utstyres med påskrift om at mye ikke er sant

Akkurat som her hjemme med «Atlantic Crossing»; nå klar for Kringkastingsrådet, raser debatten rundt Netflix-serien «The Crown» – som virkelig trår til med saftige greier når prinsesse Diana har gjort entré.


Filmen «Spencer» tar for seg en sentral julehelg tidlig på 1990-tallet der Diana innser at ekteskapet ikke fungerer, og at hun neppe kommer til å bli dronning en dag.

Hovedrollen spilles av amerikanske Kristen Stewart – som sliter med Dianas karakteristiske uttale og jobber med egen stemmecoach. Innspillingen vil foregå i Tyskland, der et slott skal illudere Balmoral. Regissør er chilenske Pablo Larraín, og det er en samproduksjon med Europa og med EU-midler om bord.

At en ikke-brite skulle spille unge William ble imidlertid for mye for Twitter, og nå har den britiske «Spencer»-produsenten Paul Webster rykket ut og beroliget stemningen.


Blir byttet ut allerede etter én sesong av «The Crown»

Ikke før har nykommeren Emma Corrin som 1980-tallets unge, sky Diana fått begeistre «The Crown»-seerne, før en ny skuespiller er i ferd med å forberede seg på rollen.


– Vi møter britiske gutter hele tiden med tanke på rollen. Har de et irsk pass er alt vel, men det er ingen hindring med et britisk et heller. Vi har ikke sagt vi må ha en utlending til å spille prins William, sier han ifølge Deadline.

Webster sier at mange på rollelisten vil være briter, mens andre er europeiske «for å møte visse finansieringsbetingelser». Samtidig bekrefter det britiske filminstituttet at britiske skuespillere i britisk-europeiske samproduksjoner er sikret å kunne jobbe på kontinentet takket være en egen avtale.