Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

«Trolls World Tour» skaper bråk.   Foto: DreamWorks Animation LLC. / AP

«Trolls»-suksess i strømmeformat fører til mulig kinoboikott av filmstudioet bak

Kultur
Kinokjeden AMC Theatres, som blant annet eier Odeon-kinoene, sier man vil nekte å vise filmer fra Universal Pictures etter at studioet sa at kommende filmtitler vil slippes samtidig for kino og strømming.

Universal Pictures opplevde stor strømmesuksess for barnefilmen «Trolls World Tour», som skal ha spilt inn nærmere 100 millioner dollar. Ifølge Wall Street Journal skal denne oppfølgeren ha sørget for mer penger til filmselskapet på tree digitale uker, enn originalfilmen fra 2016 gjorde på fem måneders kinovisning.


Nå kan også disse filmene bli Oscar-nominert

I kjølvannet av koronapandemien endrer Oscar-akademiet på reglene for sine nominasjoner.


Jeff Shell, som er sjef for moderselskapet NBCUniversal, sa tirsdag til avisen at «Trolls World Tour» skal ha overgått forventningene og «demonstrert levedyktigheten til strømming».

– Med en gang kinoene gjenåpner, regner vi med å slippe filmer i begge formatene, uttalte Shell. Og den uttalelsen gjør at han muligens kan se langt etter visning på AMCs teatre i USA, Europa og Midtøsten.

Det skriver Adam Aron, sjef for Odeon-eier AMC Theatres, i et åpent brev til Universal Studios-sjef Donna Langley. Han beskylder filmstudioet å ville ha både i pose og sekk – og hevder selskapet bryter med forretningsmodellen og avtaler med hans selskap.

– Ser vi fremover vil ikke AMC lisensiere noen Universal-filmer i noen av våre tusen teatre globalt på disse betingelsene, lyder det i brevet, der Aron skriver at han aksepterer beslutningen om digitalt slipp av «Trolls» som «et unntak i tider man ikke har sett maken til».


TV 2 lanserer kjøpe- og leiefilm på Sumo – fremskyndet av koronakrisen

Fremskyndet av koronakrisen er TV 2 klar med et nytt samarbeid med Nordisk Film om en ny tjeneste der seerne kan kjøpe eller leie filmer.


Avgjørelsen vil også gjelde andre filmstudioer som går denne veien. I etterkant bestrider Universal Arons «tolkning» av utsagnet til Shell, og sier han og en kinoeierorganisasjon «prøver å så forvirring om situasjonen», rapporterer The Hollywood Reporter.

Som en kommentar til «Trolls»-tallene rykker den største organisasjonen for amerikanske kinoeiere, National Association of Theatre Owners, ut og sier at den store strømmesuksessen i koronakarantenetider ikke bør regnes som «den nye normalen» i Hollywood.


Den nye «Hunger Games»-boken skal bli film

Filmselskapet Lionsgate samler gjengen bak «Hunger Games»-filmserien og gjør klart for en tilbakekomst til landet Panem.