Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Christine Dancke tar avskjed med et dobbeltshow på Rockefeller i mai – før hennes siste «Christine» sendes 28. mai.   Foto: Handout

Christine Dancke slutter i NRK etter 10 år – tar avskjed med dobbelt Rockefeller-show

Kultur
Til sommeren skal Christine Dancke «ut av NRK P3 og inn i nye eventyr», skriver hun på Facebook.

Da avsluttes musikkprogrammet «Christine», som hun har levert siden 2013 – de siste tre årene gjennom sitt eget selskap Vrang Produksjon. Ifølge NRK P3 ønsker Dancke større frihet til å jobbe med sine andre prosjekter.

– Noen av dem er satt, andre håper jeg dukker opp på veien, skriver hun om de nye eventyrene i Facebook-posten.


Podkast:

Tanja fra Love Island: - Det var flere gutter som ikke var min type, men jeg ble positivt overrasket

- Det er deilig å være hjemme, men jeg er fremdeles litt inne i bobla, sier Love Island-deltaker Tanja Løvik.


Selv kaller Dancke programmet «Christine» for «en av NRKs største eksterne produksjoner på radio og sosiale medier», og sier det har vært en ære å få lage det. Med seg på veien får hun ros fra NRK P3s redaksjonssjef Ida Jevne, som kaller henne en av P3s største profiler det siste tiåret:

– Christine har fornyet både sitt eget program og musikkjournalistikken i Norge, og har gitt oss store, gåsehudframkallende opplevelser med artistene og musikken, heter det fra Jevne på NRKs nettside.


Kent Jøran fra Trøndelag kan bli Jan Thomas' nye drømmeprins

- Å møte Jan Thomas sto til forventningene og mer til, sier Kent Jøran Thomassen.


Underveis har det tidvis stormet rundt Danckes angivelige rolleblanding og habilitet, blant annet i en VG-avsløring i 2018. Hun har også fått ros for sin åpenhet om sine angstproblemer, noe hun laget podkastserien «Noia» om, ifølge TV 2.

28. mai har Christine Dancke sin siste sending for NRK – og i de to dagene før, 26. og 27. mai, inviterer hun til feiring på Rockefeller. Der lover hun musikk, underholdning og overraskelser, med ulikt innhold hver kveld.

– Jeg ønsker å benytte anledningen til å gjøre det jeg har gjort de siste ti årene: Feire norsk musikk, nydelige lyttere og alle som har bidratt til at «Christine» på P3 har vært en virkelig drøm å få jobbe med og i, sier Dancke i pressemeldingen.


Faten med nytt talkshow for ungdom på P3

Faten Mahdi Al-Hussaini leder det nye NRK P3-talkshowet Chattes, hvor unge gjester skal diskutere tabubelagte temaer.