Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Beyoncé og ektemannen og Tidal-eier Jay-Z fotografert sammen i 2016. Etter at Dagens Næringsliv i forrige uke avslørte det de hevder er manipulasjon med lyttertallene for Beyoncé og Kanya West, anmelder rettighetsorganisasjonen TONO Tidal til Økokrim.  
        
            (Foto: Matt Rourke/ AP/NTB scanpix)

Beyoncé og ektemannen og Tidal-eier Jay-Z fotografert sammen i 2016. Etter at Dagens Næringsliv i forrige uke avslørte det de hevder er manipulasjon med lyttertallene for Beyoncé og Kanya West, anmelder rettighetsorganisasjonen TONO Tidal til Økokrim.   Foto: Matt Rourke/ AP/NTB scanpix

TONO anmelder Tidal

Kultur
TONO anmelder strømmetjenesten Tidal til politiet etter avsløringen om at lyttertallene for to artister skal være kunstig blåst opp.

Musikkrettighetsorganisasjonen anmelder Tidal til Økokrim, melder Dagens Næringsliv mandag morgen.

TONO ivaretar rettighetene til opphavspersonene bak musikken. Når en sang spilles, får artisten og komponistene mest penger, men også om lag 12 prosent av pengene går til den som eier opphavsrettighetene til musikken. Disse pengene samles inn av TONO og dens søsterorganisasjoner over hele verden.


DN: Beyoncé og Kanye Wests lyttertall manipulert i Tidal

Artistene Beyoncé og Kanye Wests lyttertall er blitt manipulert i strømmetjenesten Tidal, slik at de har fått større utbetalinger, ifølge Dagens Næringsliv.

 

Dagens Næringsliv avslørte i forrige uke at Tidal kan ha forfalsket lyttertallene for artistene Beyoncé og Kanya West. Jay Z, som er gift med Beyoncé, kjøpte opp Tidal i 2015. Kanya West har fra starten vært en av de mest kjente artistene i stallen til Tidal og en nær venn av Jay Z. Ifølge materialet til DN har Tidal manipulert avspillingene med de to artistene mer enn 320 millioner ganger, noe som har gitt dem mer penger på bekostning av de andre artistene som blir avspilt via Tidal.

Tidal har nektet for påstandene.

LES OGSÅ: Musikkprofessor om Tidal-avsløringen: Over og ut for selskapet

TONO anmeldte mandag Tidal etter at de ikke ar greid å få noen forklaring fra selskapet.

– Vi er overrasket over at Tidal ikke har kommet på banen og gitt oss en forklaring på det som fremkommer i DNs artikkel i forrige uke. Dette er opplysninger som har sendt sjokkbølger inn i musikkbransjen i mange territorier, sier direktør Cato Strøm i TONO til Dagens Næringsliv.

Han sier en anmeldelse også bør være i Tidals interesser siden selskapet sier det ikke er foregått manipulasjon.

LES OGSÅ: Artister trekker musikk fra Tidal