Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Internett har ført til utallige muligheter, men også mye sinne og frustrasjon.  
        
            (Foto: Shutterstock)

Internett har ført til utallige muligheter, men også mye sinne og frustrasjon.   Foto: Shutterstock

10 ting vi hater med internett

WTF
Det er mye bra som har kommet ut av lanseringen av internett for 25 år siden, men det har også ført til mye irritasjon og sinne!

Den 23. august var det 25 år siden internett ble oppfunnet av Robert E. Kahn og Vinton G. Cerf. Det har tatt verden med storm og er blitt en naturlig del av hverdagen til folk i store deler av verden. Vi kan streame, snakke, skype, twitre, spille, dele, snappe... Ja, hva kan man ikke gjøre? Internett har ført til uttallige muligheter, og vi kan mildt si at det har gitt oss mange gleder. I denne lista har vi ramset opp 25 ting vi absolutt elsker med internett.

Derimot er det også mye negativt som har kommet av oppfinnelsen, og alt som er blitt mulig etter internett kom. Det er flere ting vi irriterer oss og blir sint av, 10 av disse tingene har vi listet opp her!

Følg trd.by på Facebook

1. Nettroll

Under anonyme navn sitter flere der ute i verden og legger fra seg stygge kommentarer om andre mennesker. Liker ikke!

  Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

 

2. Overvåking

Vi gir fra oss utrolig mye informasjon om oss selv på nettet, og vi har jo egentlig bare oss selv å takke. Vi er ofte for raske til å trykke "godta" på vilkår for bruk på ulike nettsteder, og det kan faktisk bety at vi gir fra oss retten til å klage dersom noe blir brukt. Problemet er derimot at disse sidene krever så mye informasjon. Uten at vi godtar får vi jo heller ikke bruke nettsidene!

3. Annonsene på Facebook

Nettopp fordi Facebook har så mye informasjon om oss, kan de bruke den til å rette annonser de tror vi liker, mot oss. For eksempel hvis vi har søkt mye etter "interiørgjenstander", er det nesten garantert at det dukker opp en annonse i feeden vår like etter. I blant kan dette være veldig frustrerende.

4. Treigt internett

Og nettsider som laster!

5. Nettsteder som ikke er brukervennlig

Nettsider der du må slite noe innmari for å komme frem til det du vil. Og nettsteder som ikke har en egen mobilversjon! Når man må sitte og zoome inn på alt, det er ganske irriterende.

6. Kroppspress

Det har lenge vært kjent at det har blitt økt kroppsfiksering som følge av sosiale medier, og dermed også større krav til hvordan unge "bør" se ut. Et eksempel er nett-trenden "Thinspiration", hvor unge jenter la ut bilder av de tynne kroppene sine og deretter fikk hyllester fra blogg-, Instagram-, og Facebook-følgere.

  Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

7. Usosialt

Internett kan virke sosialt, fordi man chatter og skyper med mennesker, men egentlig er det ganske usosialt. Det kan føre til at folk tilbringer mer tid foran skjermen og mindre tid ansikt til ansikt med vennene sine.

8. Mye som skjer på en gang

Det var noe vi skulle skjekke, men plutselig popper det opp en reklame for et eller annet og man blir forstyrret. Deretter har man fort glemt hva det var man skulle skjekke i utgangspunktet.

9. Å bli eksponert for andres "perfekte liv", mens du selv har det kjipt

Hvor kjedelig er det ikke å sitte på jobb eller i stua hjemme alene og se at folk deler bilder av hvor fantastisk de har det på ferieturen i Mallorca? Eller hvis man er singel og ser alle andre som deler innlegg om hvor utrolig flott og snill kjæresten deres er? Eller å få dårlig samvittighet når man selv sitter med ei sjokoladeplate og en potetgullpose i fanget, mens venninna di legger ut nok et bilde av den lange fjellturen hun er på?

  Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

 

10. Hvor avhengig vi har blitt av det

Vi føler hele tiden at vi MÅ sjekke hva som skjer. Hvem som har postet et nytt innlegg på Facebook, den nye artikkelen på toppen av nettavisa og det nyeste bildet på Instagram. Det er ikke å legge skjul på, vi har blitt like avhengig av internett som å drikke kaffe, snuse eller røyke.