Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Josefine Pettersen, kjent som Noora i NRK-serien Skam, spiller i musikalen Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen. 
        
            (Foto: NRK)

Josefine Pettersen, kjent som Noora i NRK-serien Skam, spiller i musikalen Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen.  Foto: NRK

Skam-Josefine skal spille popstjerne på Trøndelag Teater

Uteliv
Josefine Pettersen spiller i musikalen «Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen». Og Linnéa Myhres selvbiografiske roman kommer til scenen i Trøndelag Teater neste år.

Josefine Pettersen skal spille Samantha Fox i musikalen «Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen» på Trøndelag Teater. Musikalen har premiere 11. februar på hovedscenen ved teateret.

- Jeg er kjempenervøs, sier Josefine Pettersen, som debuterer som sceneskuespiller i denne musikalen.

Hun var til stede da Trøndelag Teater presenterte programmet sitt for 2017. Pettersen er mest kjent for å spille Noora i ungdomsserien «Skam».

Følg trd.by på Facebook!

Myhres roman blir teater

En dramatisering av Linnéa Myhres roman «Evig søndag», som handler om spiseforstyrrelser og depresjon, blir også satt opp på Trøndelag Teater neste år.

Stykket, som har fått samme tittel som romanen, er regissert av Trine Wiggen og har premiere 21. januar på studioscenen.

- Det er flere som har ønsket å lage teater av bøkene mine, men det har aldri blitt noe av. Derfor ble jeg veldig glad da Trine Wiggen viste interesse og ville gjøre noe på «Evig søndag». Jeg synes Trine er kjempeflink og det er veldig stas at dette skjer, sier forfatter og blogger Linnéa Myhre (26).

- Når jeg har hatt vanskelige perioder, har jeg lært meg å minne meg selv på at det blir bedre, sier Linnéa Myhre. FOTO: NTB SCANPIX 

LES OGSÅ: «Skam»-William skal spille i serie på TV3

Isolasjon og selvhat

Myhre gjorde seg først bemerket gjennom sin egen blogg som var blant landets mest leste, og som daglig hadde besøk av 30 000 lesere. Senere har hun skrevet tre romaner, og det er den første romanen «Evig søndag» (2012) som blir teater.

- Dette er en selvbiografisk roman, en roman som er skrevet i dagbokform og som tar for seg et år i livet mitt. Handlingen foregår mest på det indre plan, og tematikken er i hovedsak depresjon og spiseforstyrrelser. Hovedpersonen isolerer seg hjemme og sliter med selvhat. Vanskelige tanker rundt mat tar naturlig nok også mye plass hos henne. Men jeg vet lite om iscenesettelsen og jeg er spent på resultatet. Bortsett fra at jeg har skummet gjennom manus, har jeg holdt meg veldig på utsiden av dette prosjektet. Likevel er det viktig å understreke at hun som spiller hovedrollen ikke skal være meg, men hovedpersonen i et teaterstykke, sier Myhre på telefon fra Oslo.

P3-AKSJONEN: Så mye betalte FOLK for en date med Sophie Elise og klærne til «Noora» og «William»

Tabuprisen

Hverdagen med depresjon og spiseforstyrrelser er en rød tråd i moldenserens blogg og romaner, og tankegodset har gått rett hjem hos mange unge kvinner. Første opplag av «Evig søndag» på 2500 bøker ble solgt på lanseringsdagen og Myhre mottok «Tabuprisen» fra Rådet for psykisk helse. 26-åringen tror imidlertid ikke det bare er et tema som treffer jenter.

- Selv om målgruppen i hovedsak er unge kvinner, tenker jeg at temaet er viktig for alle. Mange kjenner seg nok igjen, mens andre kanskje har venner, barn eller bekjente som sliter med psykiske lidelser. Dette er jo strengt tatt ganske vanlig, og det er både fint og viktig å kunne sette ord på disse tingene. Min erfaring er at det er vanskelig å gi råd, men åpenhet er bra. Når jeg har hatt vanskelige perioder, har jeg lært meg å minne meg selv på at det blir bedre, sier Linnéa Myhre.

LES OGSÅ: NRK stanset «Skam»-app