Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Therese Thyholt Henriksen kommer ut av skapet i ny serie på NRK.  
        
            (Foto: NRK / MASTIFF)

Therese Thyholt Henriksen kommer ut av skapet i ny serie på NRK.   Foto: NRK / MASTIFF

Therese (20) kommer ut av skapet på TV

Underholdning
I en ny tv-serie forteller Therese Thyholt Henriksen at hun er lesbisk, ikke bare til faren sin, men også hele Norge.

- I serien møter seerne fem unge mennesker som har et ønske om å fortelle familie og venner at de er tiltrukket av mennesker av samme kjønn, sier presseansvarlig i NRK, Sarah Jordanson Fauske til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Håper serien kan hjelpe andre

I serien "Ut av skapet" bor ungdommene sammen i et kollektiv i Oslo, der de deler et felles mål, å leve åpent som homofile. Blant annet tar stjørdalingen Therese Thyholt Henriksen et stort steg. Hun har lenge holdt på hemmeligheten om at hun er lesbisk, og ble med i tv-serien fordi hun syntes den hørtes viktig ut.

- Hvis en slik serie hadde kommet ut da jeg var yngre, ville den kanskje ha hjulpet meg til å komme ut tidligere, sier Henriksen til trd.by.

Therese har holdt legningen sin skjult siden sitt første år på ungdomsskolen, og det var ikke før i fjor da serien ble spilt inn, at hun fortalte det til venner og familie. Med filmteam på slep satt hun seg ned sammen med faren sin, og fortalte han at hun er tiltrukket av jenter.

- Jeg var veldig nervøs før jeg skulle si det, samtidig var det jo flere kamera der. Det var likevel veldig godt å fortelle det, og pappa tok det fint. Jeg skjønte da at dette var en prat vi skulle hatt for lenge siden, sier Henriksen.

LES OGSÅ: Nå kan Joakim (18) endelig skifte kjønn - uten operasjon

I denne serien møter vi fem modige unge mennesker; Rebekka, Ola, Sigrid, Jonathan og Therese, som alle er på vei ut av skapet. Mens de går gjennom denne prosessen bor de sammen i et kollektiv i Oslo.   Foto: NRK / MASTIFF

Får se familiens reaksjon

Sammen med de fire andre deltakerne snakker ungdommene åpent om hvordan det er å skulle komme ut av skapet, og vi får se hvordan deres nærmeste reagerer når de forteller at de er tiltrukket av mennesker av samme kjønn.

- Jeg er spent på reaksjonene til seerne. Samtidig er det et år siden serien ble spilt inn, så jeg har rukket å vært åpen om det til ganske mange, sier Henriksen.

Programleder er Heidi Marie Vestrheim og serien har premiere på NRK1 22. august klokken 22.30.

LES OGSÅ: Transkjønnede «Emilie» lever et dobbeltliv: - Jeg er redd for å bli avslørt