Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

 

Denne gryta får deg garantert til å sikle

Livsstil
Kort ingrediensliste og rask fremgangsmåte = indisk kjøkken på sitt beste.

Ellen M.E. Lundring skrev i mange år en av Norges mest inspirerende matblogger. Hun er opprinnelig fra Verdal, men bor nå sammen med mann og barn på Byåsen. Hun deler sine beste oppskrifter med trd.bys lesere, og i dag er det indisk kikertgryte som står på menyen.Chana Masala

(Ca 3-4 porsjoner)


Ikke la deg skremme av navnet på denne gryten, det betyr strengt tatt bare kikertgryte. Ingredienslisten er heller ikke uoverkommelig, i motsetning til hva indiske oppskrifter kan være. Gryta kan lages i en fei, 20 minutter fra start til slutt om du er kjapp på labben med løkkuttingen. Juster styrken på gryten med mer eller mindre krydder. Rund gjerne av med en skvett fløte eller kokosmelk.

 

1 løk

4 fedd hvitløk

1 ss revet fersk ingefær

1 ts garam masala

1 ts spisskummen

½ ts gurkemeie

1 boks (400 g) hermetiske tomater

2 bokser (800 g) kikerter

2-3 dl vann

Salt og pepper

Fersk koriander og grønn chili til servering (kan utelates)


Stek løken på medium varme til den blir myk og blank. Tilsett finhakket hvitløk og ingefær mot slutten av steketiden. Tilsett deretter garam masala, spisskummen og gurkemeie og la det surre sammen et lite minutt. Tilsett hermetiske tomater, avrente kikerter og vann og kok opp. La gryten koke i 10-15 min. Smak til med salt og pepper. Rør gjerne inn litt fersk hakket koriander i gryten før servering og topp med grønn chili. Server med ris og/eller nan-brød. Yoghurt naturell smaker også godt til.

Denne artikkelen ble først publisert tidligere i 2017, men deles igjen til glede for våre nye lesere.