Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Sofie Sund begynte å dele mer skikkelige bilder på Instagram. Plutselig kunne hun få 5000 følgere på én dag. 
        
            (Foto: Privat)

Sofie Sund begynte å dele mer skikkelige bilder på Instagram. Plutselig kunne hun få 5000 følgere på én dag.  Foto: Privat

Sofie (20) har over 200 000 følgere på Instagram - én av disse ble mer enn bare en følger

Livsstil
- Det har skjedd mye for meg gjennom Instagram, forteller Sofie Sund.

Sofie Sund bor i Trondheim og studerer på Norsk Fotofagskole. På fritiden er hun, ikke overraskende, glad i å ta bilder. Noe som har skaffet henne mye oppmerksomhet på Instagram.

- I begynnelsen brukte jeg Instagram for å poste hverdagsbilder. Men etter en stund begynte jeg å poste litt mer ordentlige bilder, og fant ut at mange var interessert i det, forteller Sund.

Følg trd.by på Facebook

5000 følgere på én dag

Hun ble kjent med flere på Instagram, og de hadde flere konkurranser sammen. På den måten klarte hun å få flere følgere.

- Så har det sakte bygd seg oppover. Plutselig kunne jeg få 5000 på én dag, forteller hun.

20-åringen tror grunnen til at hun har fått så mange følgere er for at hun tar bilder folk kan kjenne seg igjen i.

- Når jeg tar bilder prøver jeg å få fram en del følelser. Så bruker jeg å skrive quotes på bildene som passer til det. Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at folk blir inspirert. Det er flere som har sagt at bildene mine har hjulpet dem. Det er vanskelig for meg å forstå hva en helt vanlig jente kan gjøre rundt omkring i verden. Mange sier de ser veldig opp til meg, sier hun.

Ingrid (24) er den eneste i Trondheim med denne hobbyen

Flest følgere fra USA

Sund sier at flesteparten av følgerne hennes er fra USA. Hun skriver også tekstene på engelsk så folk kan forstå. Hun tror Instagram har hjulpet henne til å utvikle seg som fotograf.

- Jeg likte å ta bilder før jeg begynte å bruke Instagram, men jeg tror det pusher meg til å ta nye bilder for å ha noe å dele. Jeg er veldig glad i å ta portrettbilder, og tar mye selvportrett. De fleste bildene tar jeg selv. Nå som jeg går fotofagskole vil jeg også lære andre sjangre, sier hun.


 

Hun har fått flere venner gjennom Instagram, og har faktisk hatt «Instamøter» med noen av dem.

- Jeg har møtt en del norske følgere, og vi tar bilder sammen og hjelper hverandre, sier 20-åringen.

Stian «the viking»: - Det var da jeg begynte å vokse skjegg og ta selfier at følgertallet økte

Møtte kjæresten på Instagram

Én av hennes følgere fra USA er skiller seg litt mer ut enn de andre. Hun hadde fått en kommentar på et bilde av en, og så begynte de å snakke. Etter et år med chatting bestilte hun en billett til USA.

- Jeg møtte kjæresten min over Instagram, så det har skjedd mye for meg gjennom det, ler hun.

- Jeg har vært litt frem og tilbake til USA de siste årene. Vi har vært sammen i tre år. Etter et år med Skype og slikt bestemte jeg meg for å møte han. Det var veldig skummelt, men veldig artig, sier hun.


I've missed you

Et bilde publisert av Sofie Sund (@sofiesund)

 

20-åringen hadde ikke trodd at Instagrammen skulle bli så stor, men hun er veldig glad for akkurat det.

- Da jeg startet tenkte jeg bare at jeg bare skulle dele med venner og familie. Og så tok det sånn av, det var jo veldig gøy, sier Sund.

Hun har også noen velmente råd til andre som ønsker å samle flere følgere på Instagram:

- Vær deg selv. Post det du har lyst til, gjerne post ofte eller hver dag. Sånn at følgerne dine har noe å se på hele tiden. Vær aktiv og prøv å få venner. For det er også veldig lett på Instagram, råder hun.

INSTA-DYR: Hunden Luna the Berner danker ut matmor på Instagram