Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

I fjor fikk 20 800 elever læreplass. Dette er det høyeste antallet som er registrert siden målingene begynte i 2011. 
        
            (Foto: Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix)

I fjor fikk 20 800 elever læreplass. Dette er det høyeste antallet som er registrert siden målingene begynte i 2011.  Foto: Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix

Stor økning i antall lærlinger i offentlig sektor

Aktuelt
Veksten i antall læreplasser i Norge fortsetter, særlig i offentlig sektor, viser nye tall fra Utdanningsdirektoratet.

– Det er bra at den systematiske satsingen på flere læreplasser gir resultater. Flere lærlinger får nå muligheten til å ta fagbrevet sitt, og Norge får flere dyktige fagarbeidere, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H).

LES OGSÅ: Rekordmange elever får lærlingplass

De siste fem årene har kommunal sektor fått 32 prosent flere lærlinger. Statlig sektor har hatt en økning på 25 prosent. Til sammenligning har økningen i privat sektor for samme periode vært på 16 prosent, fremgår det av Utdanningsdirektoratets statistikk om fag- og yrkesopplæring.

– Privat næringsliv har fortsatt langt flere læreplasser, men vi ser nå at offentlig sektor jobber offensivt og tar sin del av ansvaret. I Jeløya-plattformen sier vi at det skal stilles klare krav til det offentlige om å ta inn lærlinger, sier Sanner.

I år styrkes de yrkesrettede utdanningene med 70 millioner. En del av midlene skal styrke arbeidet med å rekruttere nye lærebedrifter i fylkene, samtidig som regjeringen stiller tydelige krav til offentlig sektor.

I fjor fikk 20.800 elever læreplass. Dette er det høyeste antallet som er registrert siden målingene begynte i 2011.

LES OGSÅ: Stor nedgang i fraværet for de svakeste elevene