Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Forbrukerrådet mener energidrikker med høyt koffeininnhold ikke bør selges til mindreårige. 
        
            (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Forbrukerrådet mener energidrikker med høyt koffeininnhold ikke bør selges til mindreårige.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Forbrukerrådet vil ha aldersgrense på energidrikk

Aktuelt
Energidrikker kan gi søvnvansker og konsentrasjonsproblemer hos barn og unge. Butikkene bør derfor innføre aldersgrense på 18 år, mener Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet opplyser at de vil ta initiativ overfor handelsnæringen for å diskutere om de vil innføre en selvpålagt aldersgrense i sine butikker og kiosker. Rådet mener energidrikker med høyt koffeininnhold ikke bør selges til mindreårige.

LES OGSÅ: Misfornøyd med treningssenteret? Slik kan du klage

– Vi vet at høyt inntak av energidrikk på kort tid er farlig, og vi gjør ikke nok for å beskytte barn og unge. Produktet er urovekkende lett tilgjengelig i butikker og kiosker, sier Gunsten Instefjord som er fagdirektør for handel i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet har gjennomført en undersøkelse som viser at barn ned i tiårsalderen drikker energidrikker regelmessig. Både i Sverige og Norge har ungdom vært innlagt med helseproblemer som følge av høyt inntak av energidrikk, ifølge rådet.

– I tillegg til bekymringen knyttet til akutt høyt inntak, vet vi at regelmessig bruk kan gi både søvnvansker og konsentrasjonsvansker hos barn og unge. Dette er ikke et produkt som er beregnet for barn og unge, og det må vi ta konsekvensen av, sier Instefjord.

Rådet mener handelsnæringen bør vise samfunnsansvar og innføre en selvpålagt aldersgrense på 18 år for kjøp av slike drikker.

LES OGSÅ: Plaggene du bør styre unna om du vil ha noe som holder